Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw neemt Biwood over

Gerelateerde onderwerpen :

,
SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw neemt Biwood over

Zaakvoerder Stijn Dirken (rechts) en operationeel manager Jef Dens (links) halen met de overname van Biwood heel wat extra vakmanschap binnen.

© aperture_8.6

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw uit Herentals neemt het interieurbedrijf van collega Biwood uit dezelfde stad over. “We nemen hiermee bewust een grote sprong. Vanaf nu hebben we alle soorten projecten onder één dak. De integratie van alle medewerkers en het machinepark maakt ons ook krachtiger en flexibeler”, zegt eigenaar Stijn Dirken.
Sinds Stijn Dirken in 2008 in Herentals het bedrijf oprichtte dat zijn initialen draagt, kende het een forse groei. Na dertien jaar telt het oorspronkelijke eenmansbedrijf reeds 35 medewerkers. “Die groei verliep heel organisch. De keuze was altijd om uitsluitend te doen waar we goed in zijn. Vandaag bestaat ons aanbod uit houtskeletbouw, dak- en gevelwerken, samen met maatwerk voor het interieur”, blikt Stijn terug.
 
SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw voert projecten uit bij zowel particulieren als bedrijven. Uit een analyse bleek dat de klanten voor 70% via (interieur)architecten en projectontwikkelaars komen en de overige 30% particulieren zijn die rechtstreeks bij SD aankloppen.
 
“Hierdoor hebben we zowel projecten met kleinere budgetten maar ook grotere investeringen. Die diversiteit willen we zeker behouden”, stelt de zaakvoerder. Maar we leerden ook dat we vooral in het topsegment nog groeiruimte hebben”, zegt de zaakvoerder.

Focus

Vanuit die analyse én de realiteit dat de arbeidsmarkt voor gekwalificeerde vakmensen uiterst krap is, kwam Biwood, eveneens gevestigd in Herentals, in beeld.
 
“Biwood maakte tot nu toe deel uit van de Herentalse Group Suerickx en heeft een uitstekende naam als bouwer van interieurs in het meer exclusieve segment. In die zin was het binnen de groep van de broers Suerickx een buitenbeentje. Hun groep is een topspeler in renovatieprojecten op de professionele markt. Zij besloten strategisch dat Biwood beter thuis hoorde in een bedrijf als SD, met een focus op het eigen vak”, aldus Stijn Dirken.
 
De fusie van de twee bedrijven moet de twee merken sterker maken. “Voor de klanten en de medewerkers verandert er in de praktijk niets. De fusie biedt eigenlijk alleen maar meerwaarde. Met de medewerkers van Biwood halen we heel moeilijk te vinden extra expertise binnen, die ons zeker kan versterken. Anderzijds kan Biwood ook gebruik maken van onze kennis en ons machinepark. Natuurlijk biedt de samenwerking ook schaalvoordelen voor heel wat andere taken”, benadrukt Stijn.

Familiebedrijf

Door de overname van Biwood wordt het bedrijf van Stijn Dirken in één klap 30% groter. “We zijn al wat groei gewoon en dit kan er zeker nog bij”, lacht Stijn. 
 
“We willen de identiteit van de twee bedrijven zeer goed bewaken. We blijven onder beide namen en op de twee locaties met elk hun machinepark actief. SD is één grote familie en we verwelkomen het Biwood team met open armen. Ik wil heel open contacten en gelukkige medewerkers. Voor mij zijn deze waarden van een familiebedrijf heilig. Wie voor ons werkt, weet zich verzekerd van leuke, uitdagende projecten met topmateriaal in een omgeving waar hun vakmanschap wordt gewaardeerd. Die filosofie vormt de basis voor de ganse evolutie en groei sinds de start in 2008. Daar wordt niet van afgeweken”, aldus Dirken.
 
Het menselijk kapitaal van zijn onderneming is voor zaakvoerder Stijn Dirken de motor van het mooie groeiverhaal.  “Mijn ervaren team verdient een dikke pluim want ze geven dagelijks het beste van zichzelf. Hier ben ik hen zeer dankbaar voor. Ook door de goede steun van mijn rechterhand Jef Dens die het operationele management binnen SD op zich neemt, krijg ik de ruimte voor verdere strategische stappen te zetten”, besluit Stijn Dirken.
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.    […]

Patrick Cloet overleden

Patrick Cloet overleden

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Meer artikels