Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

SD investeert 2,5 miljoen in nieuwbouw

SD investeert 2,5 miljoen in nieuwbouw

SD Schrijnwerkerij en Interieurbouw nam onlangs zijn intrek in een nieuw bedrijfspand in Herentals. Het bedrijf investeerde 2,5 miljoen ' in een nieuw gebouw en machines. Het specialiseert zich in zowel binnen- als buitenschrijnwerk en presenteert zich als partner voor totaalprojecten. De investering maakt het de onderneming mogelijk om te groeien.

SD bvba was voorheen gevestigd in Geel en in Arendonk huurde het bedrijf een ruimte om grotere projecten te kunnen assembleren. 'Om te kunnen uitbreiden, zocht ik een industriegrond centraal in de Kempen, de streek van Kasterlee-Herentals. Onze klanten bevinden zich in de Kempen, de regio tussen Ranst en Hasselt zeg maar. Voor ons is de ligging nu ideaal. Van hieruit zijn we zowel snel in Hasselt als in Turnhout', zegt zaakvoerder Stijn Dirken.

Houtskelet

De ondernemer kocht in september 2013 een perceel van 3.000 m² op de nieuwe industriezone aan Zavelheide in Herentals en startte vorig jaar met de bouw van het eerste deel. Op amper vier maanden tijd verhuisden de kantoren en de productie, maar de inrichting van de 200 m² grote showroom duurde tot begin maart van dit jaar. In die toonzaal brengt SD een staalkaartje van zijn activiteiten: ramen, gevelbekleding, binnendeuren, maatkasten, keukens en parket. Klanten kunnen er ook de opbouw bekijken van de houtskeletbouw die het bedrijf aanbiedt. Van de verhuis werd gebruik gemaakt om het machinepark in het atelier grotendeels te vernieuwen.

Stijn Dirken richtte in 2006 SD op als eenmanszaak. Eén jaar later werd het bedrijfje omgevormd tot een bvba. 'De echte expansie kwam in 2011 wanneer ik vijf medewerkers in dienst nam. Intussen is het aantal werknemers gestegen tot twaalf. Wat ons bijzonder maakt, is dat wij één aanspreekpunt hebben voor de klant, van de offerte tot en met de plaatsing en de nazorg', stelt Dirken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

De Europese Commissie heeft enkele weken geleden een pakket wetsvoorstellen gepresenteerd die het mogelijk moeten maken om tegen 2050 klimaatneutraliteit in de EU te bereiken. De voorstellen gaan voornamelijk over energie, transport, industrie[…]

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel

UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen