Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

SD investeert 2,5 miljoen in nieuwbouw

SD investeert 2,5 miljoen in nieuwbouw

SD Schrijnwerkerij en Interieurbouw nam onlangs zijn intrek in een nieuw bedrijfspand in Herentals. Het bedrijf investeerde 2,5 miljoen ' in een nieuw gebouw en machines. Het specialiseert zich in zowel binnen- als buitenschrijnwerk en presenteert zich als partner voor totaalprojecten. De investering maakt het de onderneming mogelijk om te groeien.

SD bvba was voorheen gevestigd in Geel en in Arendonk huurde het bedrijf een ruimte om grotere projecten te kunnen assembleren. 'Om te kunnen uitbreiden, zocht ik een industriegrond centraal in de Kempen, de streek van Kasterlee-Herentals. Onze klanten bevinden zich in de Kempen, de regio tussen Ranst en Hasselt zeg maar. Voor ons is de ligging nu ideaal. Van hieruit zijn we zowel snel in Hasselt als in Turnhout', zegt zaakvoerder Stijn Dirken.

Houtskelet

De ondernemer kocht in september 2013 een perceel van 3.000 m² op de nieuwe industriezone aan Zavelheide in Herentals en startte vorig jaar met de bouw van het eerste deel. Op amper vier maanden tijd verhuisden de kantoren en de productie, maar de inrichting van de 200 m² grote showroom duurde tot begin maart van dit jaar. In die toonzaal brengt SD een staalkaartje van zijn activiteiten: ramen, gevelbekleding, binnendeuren, maatkasten, keukens en parket. Klanten kunnen er ook de opbouw bekijken van de houtskeletbouw die het bedrijf aanbiedt. Van de verhuis werd gebruik gemaakt om het machinepark in het atelier grotendeels te vernieuwen.

Stijn Dirken richtte in 2006 SD op als eenmanszaak. Eén jaar later werd het bedrijfje omgevormd tot een bvba. 'De echte expansie kwam in 2011 wanneer ik vijf medewerkers in dienst nam. Intussen is het aantal werknemers gestegen tot twaalf. Wat ons bijzonder maakt, is dat wij één aanspreekpunt hebben voor de klant, van de offerte tot en met de plaatsing en de nazorg', stelt Dirken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette