Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

SCIA Engineer verhoogt uw productiviteit

Gerelateerde onderwerpen :

,
SCIA Engineer verhoogt uw productiviteit

De SCIA Engineer rekensoftware helpt u met het opmaken van een betrouwbaar, economisch en duidelijk gedocumenteerd ontwerp van betonelementen. Deze toepassing combineert zowel basis- als geavanceerde analyses met doordachte normconforme controles, op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier. De ontwerpers van de software hebben ingezet op duidelijkheid, rekensnelheid en een minimum aan manuele ingrepen. 

Al vele jaren geniet SCIA Engineer een goede reputatie op de (inter)nationale markt, onder andere dankzij een ruime afdekking van de Eurocodes met 24 sets van Nationale Bijlagen. Daarnaast worden ook de US en andere codes ondersteund.
De recente SCIA Engineer 17-versie omvat een groot aantal nieuwe functionaliteiten en wijzigingen, met de focus op het verhogen van de productiviteit. Deze staan garant voor een hogere invoer- en rekensnelheid, een toenemende globale efficiëntie en transparantie. Dat is een troef voor zowel het dagelijkse werk als voor uitdagende speciale projecten.

Ontwerp van Betonconstructies in SCIA Engineer 17

De nieuwe oplossingen voor het ontwerp van betonconstructies brengen algemene productiviteit naar een hoger niveau. De normgebaseerde rekenmethodes volgen een logisch en snel werkproces met een hoge mate van automatisering. Resultaten worden grafisch en numeriek aanschouwelijk voorgesteld binnen een net, transparant en duidelijk rekenrapport. Hierdoor kan de rekenprocedure eenvoudig stap voor stap gevolgd worden.
Modelleren, berekenen en ontwerpen van 1D-(liggers, kolommen, ribben) en 2D-elementen (platen, wanden, schalen) worden in één gebruiksomgeving uitgevoerd aan de hand van het 3D-model van de te ontwerpen constructie. Dankzij het volledig gepersonaliseerde Engineering Report is het opstellen van documentatie voor uw klanten volledig te personaliseren volgens hun specifieke noden.
De wapening in de 1D-elementen wordt ontworpen in uiterste grenstoestand, waarbij rekening wordt gehouden met de praktische uitvoeringsvoorzieningen. Daarnaast worden de reductie van de afschuifkrachten boven de steunpunten én het verschuiven van de momentenlijn vlekkeloos toegepast. De ontworpen wapening wordt automatisch gecontroleerd in uiterste grenstoestand (capaciteit-respons en diagram, afschuiving en torsie). Het is eveneens mogelijk om deze nadien manueel te controleren in bruikbaarheidstoestand (spanningen, scheurbreedte, vervormingen).

Bouwkundige ingenieurs zullen ongetwijfeld enthousiast zijn over de geïntegreerde ‘Section Check’-module. Dit is een eenvoudige, snelle en duidelijke tool voor gedetailleerd ontwerp in UGT en BGT van eigen geselecteerde posities in de constructie. Daarbij is het niet langer noodzakelijk om wapening te definiëren in het volledige 3D-model.

Bij het ontwerp van 2D-elementen (platen, wanden, schalen, funderingen) berekent SCIA Engineer de nodige langswapening en de afschuifweerstand. Daarnaast wordt de ontworpen wapening gecontroleerd op het optreden van scheuren. Er is eveneens een erg praktische benadering geïmplementeerd voor de controle van de betonweerstand rond een kolom-plaat/fundering of verbinding en het daarbij horende ontwerp van de doorponswapening.
Ten slotte worden ook de langetermijnvervormingen ten gevolge van kruip voor 1D- én 2D-elementen tegelijk berekend. Daardoor is niet alleen de aanwinst in tijd, maar ook het  duidelijke inzicht in het gedrag van de ontworpen constructie een enorm voordeel.

Besluiten

Het ontwerp van betonelementen in SCIA Engineer combineert het beste van verschillende werelden: die van een state of the art FEM-berekening, met integratie van begrijpelijke bouwnormcontroles en een hoge productiviteit. Dankzij deze toegepaste technologieën is het betonontwerp:

  • Transparant – met alle normformules en de originele mathematische symbolen binnen het rekendocument, tussenwaarden én finale resultaten.
  • Volledig – met ondersteuning van alle doorsneden en een combinatie van interne krachten, wapeningsontwerp in alle constructie-elementen (kolommen, liggers, ribben, platen, wanden, schalen, funderingen) en de berekening van normafhankelijke vervormingen.
  • Snel – dankzij een geoptimaliseerd werkproces met een minimale manuele interactie, en het gebruik van de volledige rekenkracht van uw hardware.

Wenst u meer te weten? Contacteer dan uw lokale accountmanager of bezoek www.scia.net.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Satic-Minera en Ready Beton werken CO2-neutraal

Satic-Minera en Ready Beton werken CO2-neutraal

Satic-Minera en Ready Beton werden als eerste ondernemingen in de Belgische zand- en grindsector gecertificeerd als CO₂-neutrale bedrijven overeenkomstig PAS 2060, de eerste internationale norm inzake CO₂-neutraliteit. Het CO₂ Neutral-label[…]

14/06/2021 | duurzaam ondernemen
Zestien nieuwe Mecedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Zestien nieuwe Mecedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Meer artikels