Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Schroefpalen zijn alternatief voor betonfunderingen

Schroefpalen zijn alternatief voor betonfunderingen

Een schroefpaal is een grote schroef of vijs die in de bodem wordt geschroefd en fungeert als stevige ondersteuning voor allerlei constructies zoals terrassen, veranda’s, chalets, tuinhuizen, bijgebouwen en loopbruggen, maar ook voor tijdelijke constructies zoals expohallen, feesttenten, magazijnen en zelfs voor het verankeren van bewegwijzering of vlaggenmasten.

Het is een eenvoudig, milieuvriendelijk en praktisch alternatief voor betonfunderingen en sokkels, die omslachtige voorbereidingswerken vergen zoals graafwerken, beton mengen en gieten, egaliseren, laten drogen, ... Dit alles wordt zonder meer overgeslagen met schroefpalen.

Het systeem werd 200 jaar geleden in Scandinavië ontwikkeld en wordt met succes toegepast in Noord-Europa en Noord-Amerika, waar vaak in moeilijke omstandigheden wordt gewerkt. Sommige van deze constructies, zelfs volledige woningen, weerstaan al ruim 150 jaar aan de barre weeromstandigheden.Voor normale toepassingen kunnen bij de montage lichte machines worden gebruikt. Kleinere schroefpalen kunnen zelfs handmatig in de bodem geschroefd worden. Voor een terras van 4 bij 5 m volstaan 9 tot 12 schroefpalen. Die kunnen op een halve dag geplaatst worden en de verdere opbouw kan meteen beginnen zonder dat de omgeving een bouwwerf wordt en zonder dat grootschalige grondwerken nodig zijn. De draagkracht (tot 20 ton) en stabiliteit zijn voorbeeldig.

Schroefpalen zijn daarom efficiënt, kosten- en tijdbesparend, duurzaam en milieuvriendelijk. Het is eenvoudig om een schroefpaal in de bodem te verankeren en er een constructie op aan te brengen. Moet een tijdelijke constructie verplaatst of weer afgebouwd worden?  De schroefpalen kunnen even eenvoudig weer uit de grond geschroefd en hergebruikt worden.

Finland

Het bedrijf Soiltek uit Destelbergen verdeelt hoogwaardige stalen en gegalvaniseerde schroefpalen en de vereiste hulpstukken van Paalupiste, een fabrikant uit Finland met een jarenlange ervaring. Een uitgebreide stock schroefpalen in verschillende lengtes en diameters en een compleet gamma montagehulpstukken voor de verdere opbouw is voorradig.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dossierstukken online op omgevingsloket

Meer dossierstukken online op omgevingsloket

De meeste dossierstukken die te maken hebben met het openbaar onderzoek over een omgevingsvergunning zullen vanaf half mei online te vinden zijn. Die ingreep gebeurt om zoveel mogelijk te vermijden dat documenten die al digitaal beschikbaar[…]

Besix boekt topresultaten, maar verwacht tragere groei

Besix boekt topresultaten, maar verwacht tragere groei

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Meer artikels