Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Scholen van Morgen realiseerde 21 nieuwe scholen in 2015

In de laatste weken van vorig jaar werkten aannemers nog verschillende nieuwe scholen af. Daardoor konden vorige week op de eerste schooldag na de kerstvakantie, een heleboel leerlingen les volgen in nieuwe gebouwen. Het gaat om Lillo's Klavertje in Houthalen-Helchteren, de Kunsthumaniora Hasselt, het VTI Veurne, het SGI Lennik en het Emmaüsinstituut Aalter. In 2015 realiseerde Scholen van Morgen in totaal 21 scholen, waardoor nu ongeveer 20.000 leerlingen hun onderwijs in degelijke gebouwen krijgen.

Houthalen-Helchteren

De Vrije Basisschool Lillo's Klavertje aan de Meester Surinxstraat in Houthalen-Helchteren is een vrije gemengde kleuter- en basisschool. Ter vervanging van de verouderde containerklassen omvat het project een nieuwbouw van 1.572 m², waarin een mediazaal, tien klasjes met berg- en werkruimte en sanitair ondergebracht werden. Dit gebeurde volgens het ontwerp van LABO architecten bvba. Het bouwproject werd uitgevoerd en onderhouden door Vlaamse Scholen van Morgen.

Onderwijskoepel: Katholiek

Onderwijs Vlaanderen

Aannemer thv: Vlaamse Scholen

van Morgen

Specifieke aannemer: Cordeel

' Kumpen

Architect: LABO architecten bvba

Oppervlakte: 1.572 m²

Aantal leerlingen: 301

Hasselt

De Provinciale Kunsthumaniora aan de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt kende de jongste jaren een stijgend leerlingenaantal en breidde het aanbod studierichtingen uit. Daarom was er nood aan extra infrastructuur. Dat werd een nieuwbouw van 5.000 m² waarvan 4.058 m² klas- en vaklokalen, een refter, een technische ruimte en 813 m² sportzaal.

De lokalen maken zinvol gebruik van de oppervlakte en zijn onderling goed georganiseerd. De omgevingswerken, waarvan o.a. 270 m² overdekte speelplaats en 587 m² open speelplaats, werden opgenomen in het programma. Stéphane Beel Architecten voerde de design-opdracht uit. Het aannemersconsortium Juvalho stond in voor de bouw en verzorgt het dertigjarige onderhoud.

Onderwijskoepel: POV

Aannemer thv: Juvalho

Specifieke aannemer: Houben

Architect: Stéphane Beel

Architecten

Oppervlakte: 5.000 m²

Aantal leerlingen: 702

Veurne

Het Vrij Technisch Instituut Veurne aan de Ieperse Steenweg in Veurne is een school uit het vrije katholieke net die in tso- en bso-onderwijs voorziet. De voormalige werkplaatsen werden bij de oprichting in een tijdelijke ruimte ondergebracht en waren dringend aan vervanging toe. Daarom werd gekozen voor een nieuwbouw van de technische school van 3.288 m² met klas- en vaklokalen en technische ruimtes.

Het project situeert zich rondom een gebied van 1.788 m² waarvoor tevens de omgeving aangelegd wordt. Tv L3M - Abetec ontwierp het project en Jan De Nul - Van Laere stond in voor de uitvoering ervan en verzorgt het dertigjarige onderhoud.

Onderwijskoepel: Katholiek

Onderwijs Vlaanderen

Aannemer thv: Jan De Nul - Van

Laere

Specifieke aannemer: Jan De

Nul

Architect: tv L3M - Abetec

Oppervlakte: 3.288 m²

Aantal leerlingen: 450

Lennik

Voor het Sint-Godelieve-instituut aan de Schapenstraat in Lennik werden voor de secundaire school een nieuwe en volledige uitgeruste sporthal en twaalf klaslokalen gebouwd. Op de huidige site was immers geen sportinfrastructuur beschikbaar. De basisschool kreeg een gloednieuw kleutergebouw met refter. In totaal omvat dit project van Plus Office Architects 4.500 m² bouwoppervlakte. MBG-Atro stond in voor de uitvoering.

Onderwijskoepel: Katholiek

Onderwijs Vlaanderen

Aannemer thv: MBG-Atro

Specifieke aannemer: Atro

Architect: Plus Office Architects

i.s.m. Import.Export Architecture

Oppervlakte: 4.500 m²

Aalter

De Emmaüs Secundaire School aan de Sint-Gerolflaan in Aalter kreeg een nieuwe schoolvleugel van 5.730 m² waar klas- en vaklokalen, kantoren voor administratie, een refter en technische ruimtes worden voorzien. Voorts kwamen er ook fietsenstallingen en een nieuwe speelplaats. Dit bouwproject is een ontwerp van VMX architects en werd uitgevoerd door Jan De Nul - Van Laere.

Onderwijskoepel: Katholiek

Onderwijs Vlaanderen

Aannemer thv: Jan De Nul - Van

Laere

Specifieke aannemer: Jan De Nul

Architect: VMX Architects

Oppervlakte: 5.730 m²

Aantal leerlingen: 1.043

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sector zoekt oplossingen voor toekomst strategische metalen

Sector zoekt oplossingen voor toekomst strategische metalen

De KU Leuven heeft in opdracht van Eurometaux een studie gepubliceerd over welke grondstoffen nodig zijn om de klimaatdoelstellingen in 2050 te behalen. Elk metaal komt aan bod, van aluminium, kobalt tot de zeldzame aardmetalen. In de nasleep[…]

16/08/2022 |
Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt