Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Schaeff is terug

Gerelateerde onderwerpen :

Schaeff is terug

Yanmar brengt sinds begin dit jaar het kwaliteitsmerk Schaeff weer op de grondverzetmachinemarkt. Yanmar nam eind vorig de tak ‘Compacte grondverzetmachines’ uit Crailsheim over van de Terex Corporation. Minigraafmachines, midigraafmachines, mobiele graafmachines en wielladers worden sinds januari opnieuw onder het merk Schaeff aangeboden.

“Het merk Schaeff staat voor compacte grondverzetmachines, ontwikkeld en gebouwd in Duitsland. Schaeff is en was altijd de specialist en technische trendsetter in dit segment. Deze traditie zetten wij met Yanmar voort. Wij zijn blij en trots dat Yanmar deze weg met ons bewandelt”, zegt Peter Hirschel, directeur Yanmar Compact Germany.

Nieuwe producten

Om te beginnen brengt Schaeff in het eerste kwartaal drie nieuwe machines met een Euro Stage IV-motor op de markt: de mobiele graafmachine TW95, de midigraafmachine TC125 en de wiellader TL120. Het productassortiment wordt in het segment minigraafmachines uitgebreid met de TC08 en TC10.

Schaeff werd in 1937 door Karl Schaeff als smederij in Langenburg opgericht. In de beginjaren werden machines voor de landbouw gebouwd. Een frontlader was het eerste ontwerp voor de bouwsector. Tot in de jaren ‘90 van vorige eeuw volgden vele innovaties die hun stempel drukten op de hele branche. Terex nam in 2001 Schaeff over. Sinds oktober 2016 maakt de fabriek in Crails-heim deel uit van de Yanmar-familie en sinds 1 januari 2017 werkt ze onder de firmanaam Yanmar Compact Germany. Die firma omvat behalve de fabriek in Crailsheim nog het onderdelencentrum in Rothenburg ob der Tauber.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

CMS verkoopt betonpompen van Zoomlion

CMS verkoopt betonpompen van Zoomlion

Construction Machinery Services (CMS) uit Paal-Beringen zal voortaan ook de betonpompen van het Chinese merk Zoomlion verkopen in ons land. CMS was al de officiële dealer voor de betonpompen van CIFA. Deze Italiaanse producent werd zowat[…]

19/01/2021 | BouwmaterieelMaterieel
Delvano levert eerste Case CX 145 met Stage V-motor

Delvano levert eerste Case CX 145 met Stage V-motor

Twin Trading bouwt eigen zeefmachines

Twin Trading bouwt eigen zeefmachines

Heras neemt SER Hegn in Denemarken over

Heras neemt SER Hegn in Denemarken over

Meer artikels