Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Schaeff is terug

Gerelateerde onderwerpen :

Schaeff is terug

Yanmar brengt sinds begin dit jaar het kwaliteitsmerk Schaeff weer op de grondverzetmachinemarkt. Yanmar nam eind vorig de tak ‘Compacte grondverzetmachines’ uit Crailsheim over van de Terex Corporation. Minigraafmachines, midigraafmachines, mobiele graafmachines en wielladers worden sinds januari opnieuw onder het merk Schaeff aangeboden.

“Het merk Schaeff staat voor compacte grondverzetmachines, ontwikkeld en gebouwd in Duitsland. Schaeff is en was altijd de specialist en technische trendsetter in dit segment. Deze traditie zetten wij met Yanmar voort. Wij zijn blij en trots dat Yanmar deze weg met ons bewandelt”, zegt Peter Hirschel, directeur Yanmar Compact Germany.

Nieuwe producten

Om te beginnen brengt Schaeff in het eerste kwartaal drie nieuwe machines met een Euro Stage IV-motor op de markt: de mobiele graafmachine TW95, de midigraafmachine TC125 en de wiellader TL120. Het productassortiment wordt in het segment minigraafmachines uitgebreid met de TC08 en TC10.

Schaeff werd in 1937 door Karl Schaeff als smederij in Langenburg opgericht. In de beginjaren werden machines voor de landbouw gebouwd. Een frontlader was het eerste ontwerp voor de bouwsector. Tot in de jaren ‘90 van vorige eeuw volgden vele innovaties die hun stempel drukten op de hele branche. Terex nam in 2001 Schaeff over. Sinds oktober 2016 maakt de fabriek in Crails-heim deel uit van de Yanmar-familie en sinds 1 januari 2017 werkt ze onder de firmanaam Yanmar Compact Germany. Die firma omvat behalve de fabriek in Crailsheim nog het onderdelencentrum in Rothenburg ob der Tauber.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

De nieuwe D7 dozer van Caterpillar biedt betere prestaties dan zijn voorganger, de D7E, en een brede keuze aan gebruiksvriendelijke technologische functies om klanten te helpen het maximale uit de bulldozer te halen. Een volautomatische[…]

02/05/2021 | MaterieelCaterpillar
Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Meer artikels