Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Schadediagnose en herstellen van beton

Gerelateerde onderwerpen :

Renovatie en herstelling van bouwwerken is van groot belang. Inzake gebouwen zorgt de renovatiesector voor ongeveer 50% van de jaarlijkse bouwomzet, voor burgerlijke bouwwerken is dit ongeveer 20%. Het instituut voor Permanente Vorming (IVPV) van de Universiteit Gent (UGent) organiseert van 14 september tot 15 februari een avondopleiding over het vaststellen van schade aan beton en het herstellen van de schade in het Technologiepark in Zwijnaarde.

De opleiding behandelt de schadefenomenen van structurele en niet-structurele aard bij betonconstructies, de schadediagnosetechnieken en -analyse en de producten, systemen en technieken om beton te herstellen. Het doel van de opleiding is om specifieke kennis en vaardigheden aan te reiken die de cursisten mee toelaten, uitgaande van kennis van schadefenomenen en hersteltechnieken, een probleem van herstelling van beton gefundeerd op te lossen.

Deze opleiding staat onder de wetenschappelijke coördinatie van professor dr. ir. Stijn Matthys van de vakgroep Bouwkundige Constructies van de UGent en wordt ondersteund door het handboek 'Damage to concrete structures' van Geert De Schutter (2012). Dit boek is begrepen in de deelnameprijs. Deze opleiding is gehomologeerd door de Belgian Construction Certification Association (BCCA) voor de procescertificatie van betonherstellingsbedrijven niveaus B en C. De hele cursus kost 2.200 ', maar je kan ook aan afzonderlijke modules deelnemen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40.

Meer inlichtingen vind je op www.ivpv.ugent.be/beton.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Definitieve plannen voor uitbreiding Design Museum Gent

Definitieve plannen voor uitbreiding Design Museum Gent

Bouwheer sogent dient de omgevingsvergunningsaanvraag in voor de uitbreiding van het Design Museum Gent. “We hopen de eerste steen te leggen in de zomer van 2022. Verwacht wordt dat de nieuwe vleugel zijn deuren zal openen in[…]

10/06/2021 | ProjectenGent
Arteveldehogeschool bouwt nieuwe onderwijscampus in Gent

Arteveldehogeschool bouwt nieuwe onderwijscampus in Gent

Leuven zoekt ontwerpteam voor toekomstvisie Bellefroid-vijvers

Leuven zoekt ontwerpteam voor toekomstvisie Bellefroid-vijvers

André Loeckx krijgt een Ultima

André Loeckx krijgt een Ultima

Meer artikels