Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Scania 770S in primeur voor Karl S'Jegers

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Scania 770S in primeur voor Karl S'Jegers

(c) Scania

De V8-motoren van Scania zijn het neusje van de zalm in de vrachtwagenwereld. De koning onder deze unieke krachtbronnen is de nieuwe, 770 pk sterke uitvoering van het geliefde V8-blok. Die wordt, in de gedaante van een Scania 770S 4x2 V8, door Buga Westerlo voor het eerst geleverd op Belgisch grondgebied aan S’Jegers Transport, waar hij dienst zal doen als persoonlijke trekker van zaakvoerder Karl S’Jegers.
Met om en bij de 350 trekkers en een personeelsbestand van zowat 400 werknemers zou je het niet meteen verwachten, maar Karl S’Jegers, oprichter en bedrijfsleider van Transport S’Jegers, rijdt nog altijd zelf met de vrachtwagen. “We zijn een volledig Belgisch transportbedrijf met Belgische chauffeurs. Door ook zelf met de vrachtwagen op pad te gaan, hou ik voeling met zowel de mensen op de werkvloer als met de klanten”, vat Karl S’Jegers zijn visie op de bedrijfsvoering samen.
 
Karl S’Jegers geeft de voorkeur aan Scania, maar nog niet aan eender welke. “Het is een heel speciale vrachtwagen, maar denk niet dat ik altijd het allernieuwste moet hebben. Ik rij op dit moment zo ongeveer met de oudste vrachtwagen in het bedrijf, een 620 pk sterke Scania V8 met een miljoen kilometers op de teller. Het is tijd om hem in te wisselen voor een nieuwe: van de oudste naar de nieuwste en de krachtigste in het park. En die nieuwe 770S beschouw ik ergens een beetje als cadeau voor mezelf”, aldus S’Jegers.
 
Karl S’Jegers richtte het bedrijf op in 1995 en net als bij Scania ligt de nadruk op kwaliteit, service, veiligheid en stiptheid. Door die focus is S’Jegers Transport vandaag uitgegroeid tot één van de grootste containertransporteurs van het land, met op jaarbasis een volume van maar liefst 150.000 zeecontainers.
 
De keuze van Karl S’Jegers voor een V8 is geen toeval. “Ik ben fan van Scania. Het comfort behoort gewoon tot de absolute top in de vrachtwagenwereld. Dat is moeilijk uit te leggen aan iemand die niet dagelijks met vrachtwagens bezig is en rijdt, maar alles voelt gewoon aan zoals het hoort: het stuur dat optimaal verstelbaar is, het comfort van de zetels… noem maar op. En die V8 heeft gewoon iets magisch: de kracht, het geluid, het gevoel dat het blok je geeft... Ik kijk echt uit naar de vele kilometers met mijn 770S”, besluit S’Jegers.
De nieuwe Scania 770S wordt de persoonlijke trekker van zaakvoerder Karl S’Jegers. (v.l.n.r. Scania Belux Director Sales Nico Van hauwermeiren, Buga Account manager Frank Lurquin, Ward S’Jegers, Karl S’Jegers en Jolien S’Jegers)
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Fietskoeriers leveren bouwmaterialen in centrum Antwerpen

Fietskoeriers leveren bouwmaterialen in centrum Antwerpen

In de Antwerpse binnenstad kunnen aannemers voortaan spoedbestellingen van bouwmaterialen gratis per fiets laten leveren op hun bouwwerven. De dienst wordt gelanceerd door BMB Bouwmaterialen in samenwerkinng met fietskoerier OOVelo om de vele[…]

Enorme betonnen drempel voor stormvloedkering getransporteerd

Enorme betonnen drempel voor stormvloedkering getransporteerd

Nieuw offshore installatieschip voor DEME

Nieuw offshore installatieschip voor DEME

Vrachtwagens onder bovenleidingen op de snelweg?

Vrachtwagens onder bovenleidingen op de snelweg?

Meer artikels