Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Scandinavische architectuur aan het Eksterlaarpark in Deurne

Gerelateerde onderwerpen :

,
Scandinavische architectuur aan het Eksterlaarpark in Deurne

De jonge projectontwikkelaar Antvest geeft in samenwerking met Viares het startschot voor woonproject Eksterlaar Deurne aan de nog aan te leggen autoluwe Theo Van den Boschstraat in Deurne-Zuid. Het project situeert zich aan de rand van het nieuwe Eksterlaarpark op een boogscheut van verschillende andere parken in de buurt en zal een charmante wijk van 33 wooneenheden vormen.

De twaalf eengezinswoningen en 21 sfeervolle een- en tweeslaapkamerappartementen zijn doordrongen van Scandinavische invloeden en hebben ruime terrassen of (moes)tuinen. De start van de bouwwerken is voorzien vanaf januari 2017. De oplevering van het project is gepland in het najaar van 2018.

Er worden ook twee grote, overdekte fietsenparkings voorzien. In het hoofdgebouw komen zestig fietsenstallingen, in een afzonderlijk bijgebouw naast de moestuintjes worden nog eens veertig plaatsen voorzien. Daarnaast is er tevens een ondergrondse parking met 46 autostaanplaatsen waaronder twee plaatsen voor mensen met een beperking.

Het ontwerp van Eksterlaar Deurne werd getekend door Architectuurgroep Jo Peeters. De ligging van het project zorgde voor de inspiratie om een groen kader te schetsen en een charmante wijk te bouwen met Scandinavische invloeden en een ongedwongen sfeer. Door de ligging aan de rand van het nieuw aan te leggen Eksterlaarpark, vlakbij verschillende andere parken waaronder het Boekenbergpark met zijn ecologische zwemvijver en speeltuin, het Te Boerlaarpark en het Provinciaal Domein Rivierenhof, wilde men de natuurbeleving ook doortrekken naar het project zelf. Zo zijn een aantal ecologische aspecten in het project geïntegreerd waardoor de residenten in een aangename, groene omgeving zullen vertoeven. Alle wooneenheden krijgen groendaken.

“Het concept van de natuurbeleving werd ook doorgetrokken naar het interieur. Scandinavische invloeden drukken hierbij hun stempel op de leefruimtes en de sfeer van de woningen en appartementen: de grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval, de binnenruimtes slaan een brug met de buitenomgeving, en er worden duurzame materialen gebruikt evenals Scandinavisch design, zoals een strakke, open keuken. Tegelijkertijd zijn alle wooneenheden erg gemoedelijk, zijn ze voorzien van alle hedendaagse comfort en is alles degelijk afgewerkt voor een optimale woonbeleving. Alle woningen hebben een laag E-peil”, besluiten Jef Kegels en Marnik Verdonck, zaakvoerders van Antvest.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gemeente Mol breidt schooltje uit

Gemeente Mol breidt schooltje uit

In de gemeente Mol werd zopas de nieuwe lagere school van het Schooltje van de Hei officieel ingehuldigd. De school wordt vanaf dit schooljaar stapsgewijs uitgebouwd tot een volwaardige basisschool, gelinkt aan basisschool Alles Kids in Gompel.[…]

28/09/2021 | Scholen
Gents kasteel Potuit krijgt nieuwe buren en een eigen warmtenet

Gents kasteel Potuit krijgt nieuwe buren en een eigen warmtenet

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Meer artikels