Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sanitair- en verwarmingssector verzamelt op ISH

Gerelateerde onderwerpen :

Sanitair- en verwarmingssector verzamelt op ISH

Frankfurt wordt van dinsdag 10 tot zaterdag 14 maart opnieuw het wereldwijde trefpunt voor de sanitair- en verwarmingssector. De fabrikanten tonen dan op de vakbeurs ISH hun jongste technologische ontwikkelingen inzake sanitair en badkameruitrusting (ook vloer- en wandtegels), verwarming, klimaatbehandeling, ventilatie en hernieuwbare energie. Energiezuinigheid en 'efficiëntie zijn bij zowat alle fabrikanten de ordewoorden.

De sector kijkt de toekomst met vertrouwen tegemoet. Sinds de energiecrisis gaat er heel wat aandacht naar energiezuinigheid van verwarmings- en sanitaire installaties. Van de zowat 122 miljoen verwarmingsinstallaties in Europa zijn er bijna 109 miljoen die het energielabel C of D dragen (bv. niet-condenserende gas- of stookolieketels) en die daarom beter zouden vervangen worden door een nieuwe installatie die bv. een energielabel A+ of A++ heeft (warmtepomp, (mini-, micro-)wkk, condensatieketels, waterstofcel, hybride systeem, biomassa').

Integratie

Een tweede trend die speelt, is dat systemen voor individuele of collectieve elektriciteitsproductie, verwarming, sanitair warm water, koeling en ventilatie steeds vaker gekoppeld worden en ook al als één systeem aangeboden worden, wat het gebruik vergemakkelijkt en het comfort verhoogt. Traditioneel is er in Frankfurt ook altijd veel aandacht voor de jongste trends in badkamerdesign.

Bezoekers

De vorige editie van de ISH lokte ondanks hevige sneeuw bijna 200.000 bezoekers naar Frankfurt, een paar duizend minder dan in 2011.

Het aandeel buitenlandse (niet-Duitse) bezoekers bedraagt ongeveer een derde van het totale aantal bezoekers, wat het internationale belang van deze vakbeurs aangeeft.

België vaardigt telkens ruim 2.000 bezoekers af naar de ISH en staat daarmee in de top 10 van bezoekende landen. De organisatoren verwachten dit jaar opnieuw ruim 200.000 bezoekers.

Exposanten

Dit jaar hebben opnieuw heel wat Belgische firma's een stand op de ISH. Daarbij bekende namen en merken als ACV, Daikin, Radson, Renson en Dovre. Alles samen zijn er meer dan 2.400 exposanten uit de hele wereld. Deze vakbeurs neemt 260.000 m² in, grofweg het dubbele van Batibouw.

Randprogramma

Op ISH kan je deelnemen aan tal van forums en werkvergaderingen over badkamertrends, energie-efficiëntie of houtverbranding, worden heel wat awards uitgereikt en kan je allerhande thematentoonstellingen (Pop up my bathroom, Bathroom of the Future, Wall+Floor, ') bezoeken. Een volledig overzicht van dit randprogramma vind je op de website van de vakbeurs. Aansluitend op deze vakbeurs zijn er thematische rondritten in en rond Frankfurt voor o.m. architecten, ingenieurs en planners.

Praktisch

ISH wordt georganiseerd van dinsdag 10 tot vrijdag 13 maart, telkens van 9 tot 18 u., in de Messe Frankfurt. Op zaterdag 14 maart kan ook het publiek de beurs bezoeken, dan van 9 tot 17 u. Je kan je bezoek voorbereiden met een app voor je smartphone. Voor meer inlichtingen over deze beurs of voor het bestellen van een catalogus kan je contact opnemen met de vertegenwoordiger van de Messe Frankfurt in België, tel. 02 880 95 87 en e-mail info@belgium.messefrankfurt.com. Het webadres van de beurs is www.ish.messefrankfurt.com en de beurs is ook aanwezig op o.m. Facebook en Twitter. ' FVDL

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Toerisme Vlaanderen lanceert in augustus 2023 de evenementenreeks Stories Unfold, die vanaf dan om de twee jaar en op vijf verschillende locaties (inter)nationale (media)aandacht wil genereren voor de Vlaamse kastelen en tuinen. Voor de eerste[…]

12/08/2022 | Ontwerp
Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerper gezocht voor reeks luifelconstructies

Ontwerper gezocht voor reeks luifelconstructies

Zorgproject in Kortrijk wint New European Bauhaus Prize

Zorgproject in Kortrijk wint New European Bauhaus Prize

Meer artikels