Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Round Connected van Honeywell garandeert meer controle en minder energie

Round Connected van Honeywell garandeert meer controle en minder energie

Het vertrouwde 'rondje' van Honeywell bestaat nu ook in een Connected-uitvoering. Deze eenvoudig bedienbare thermostaat kan bovendien op afstand worden geregeld via een overzichtelijke app. Het verlichte scherm duidt de temperatuur aan, informatie die ook kan gezien worden via de app.

Er is een Round Connected voor aan/uit en voor modulerende Opentherm cv-toestellen, waardoor de thermostaat zich leent voor ieder verwarmingssysteem. De gewenste temperatuur kan eenvoudig worden ingesteld op de Round of via smartphone of tablet. Via de app kan eveneens een weekprogramma worden ingesteld, waardoor de Round een klokthermostaat wordt. Zo kan het wooncomfort vanaf iedere willekeurige locatie worden bediend, wat leidt tot minimale energiekosten.

De Round Connected kan bediend worden met de gebruiksvriendelijke Total Connect Comfort-app voor smartphone of tablet, die gratis is en waaraan geen abonnementskosten zijn verbonden. Hiermee maak je van de Round een klokthermostaat met weekprogramma en kan je de verwarming op om het even welke locatie op afstand bedienen.

66% van de gemiddelde energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Door met de Round Connected energiebewuster te stoken waarbij het alleen verwarmt waar nodig en door de energiebesparende functies consequent toe te passen, kan een gezin tot 22% op deze kostenpost besparen. Ook de Total Connect Comfort-app levert hieraan een belangrijke bijdrage. Je kan immers nooit meer vergeten de verwarming uit te schakelen.

De Round Connected kan ook naar wens worden geprogrammeerd, zodat je je ganse huis verwarmt volgens je eigen leefritme. De app biedt eveneens eenvoudige sneltoetsen waarmee extra energie kan worden bespaard. Met functies als 'Besparing ECO' (drie graden lager), 'Verwarming UIT' (op vorstbeveiliging) of 'Afwezig' (vakantietoets) kan je de warmtevraag snel aanpassen en zo nog meer besparen. De Round Connected werkt zelfs samen met IFTTT, een handige online dienst waarmee je de verwarming van je huis nog slimmer kan aansturen.

Met Connected portfolio bekom je zelf de controle over de verwarming, het comfort en de energierekening. Dit is de oplossing voor mensen die een betrouwbare regeling wensen en die baas willen zijn over hun portemonnee.

Kleurtjes

'Je kan de temperatuur lokaal hoger of lager zetten door gewoon aan de Round Connected te draaien. We werken met kleurtjes. Je kan instellen tot een bepaald uur of permanent. Je kan via de app ook een weekprogramma instellen, net zoals bij een klokthermostaat en de temperatuur lokaal of via de app wijzigen', meldt Peter Raes, verkoopleider ECC Trade Belux bij Honeywell.

Honeywell legt zich toe op regeltechniek en is al meer dan honderd jaar gespecialiseerd in thermostaten. 'In de jaren '90 van vorige eeuw zijn we geëvolueerd van quick contact naar digitaal. Het huidige rondje is een uitbreiding op onze automatische thermostaat. Voor meer comfort en besparing is er de Evohome', signaleert hij nog. - JL

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten