Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Rosenberg investeert in machine voor de beste rechthoekige luchtkanalen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Rosenberg investeert in machine voor de beste rechthoekige luchtkanalen

Rosenberg Belgium, een groothandel die alles voor ventilatie verkoopt, blijft investeren om zijn klanten steeds betere producten te kunnen leveren. Zo heeft het bedrijf uit Ninove een tijdje geleden een nieuwe machinepark in gebruik genomen dat ervoor zorgt dat de rechthoekige luchtkanalen voldoen aan de strenge luchtdichtheidseisen én tegelijkertijd steviger zijn.

Rosenberg Belgium, opgericht door Wilfried Van Isterdael, heeft in zijn 35-jarige bestaan een mooie naam opgebouwd als leverancier van ventilatoren (dakventilatoren, centrifugaal ventilatoren, buis- en kanaalventilatoren, boxventilatoren, axiaalventilatoren en huishoudelijke ventilatoren), luchtroosters, regelaars en luchtgroepen (luchtbehandelingskasten, plug & play-units, luchtfilters, koel- en verwarmingsbatterijen. Daarnaast produceert Rosenberg zelf ook registerkleppen, soepele manchetten, geluiddempers, rechthoekige en ronde kanalen, dakkappen en aluminium dakopstanden (maatwerk).

Luchtdichtheid

“Bij de productie van rechthoekige luchtkanalen is de luchtdichtheid van deze kanalen zeer belangrijk”, weet Pieter Van den Houte van Rosenberg Belgium. “Tot voor kort werden onze kanalen met aangezette kaders geproduceerd, deze kaders moesten dan nadien nog afgedicht worden met silicone. Dankzij onze investering in de nieuwe machinelijn in onze fabriek in Ninove worden deze kaders – zogenaamde TDC3-kaders - voortaan automatisch aangeplooid. Dat garandeert dat onze rechthoekige luchtkanalen aan de strengste  luchtdichtheidseisen kunnen voldoen."

Maatwerk

De nieuwe machine was een grote investering voor Rosenberg, maar één die absoluut noodzakelijk was, aldus Lutgart Belsack. “Stilstaan is achteruit gaan, dus je moet investeren. Onze klanten vragen dat ook, want Rosenberg levert niet enkel standaardwerk, integendeel. Klanten met speciale wensen weten dat ons bedrijf er alles aan zal doen om een oplossing op maat te maken.”

Nieuwe locatie?

“Dankzij dit klantgericht denken groeien we nog elk jaar. Tien jaar geleden hadden we maar twee werknemers in onze werkplaats, vandaag zijn dat er dankzij onze investeringen in nieuwe machines en producten al tien. In totaal telt ons bedrijf een veertigtal werknemers. De ruimte op onze bedrijfssite is door onze constante groei ondertussen zo beperkt dat we aan het uitkijken zijn naar een nieuwe locatie, maar dat is nog toekomstmuziek.”

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construction gaat resoluut voor meer duurzaamheid en lanceert een nieuw assortiment machines op batterij. De onderneming toonde op Matexpo in Kortrijk in primeur drie nieuwigheden: een boormotor, een vlindermachine en een doorslijper.[…]

24/09/2021 | Matexpogereedschap
Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Meer artikels