Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Rosenberg heeft wind in de zeilen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Rosenberg heeft wind in de zeilen

Ventilatiespecialist Rosenberg is verhuisd naar een grotere nieuwbouw in Okegem (Ninove). De uitbreiding was nodig omdat de groothandel voor ventilatie alsmaar meer produceert. De verhoging van het productievolume is er gekomen dankzij de automatische kanaalstraat die het bedrijf twee jaar terug plaatste.

Het bedrijf was eerder gevestigd in Ninove; maar omdat het alsmaar meer produceert, moest het uitwijken naar een nieuwe en grotere vestiging in deelgemeente Okegem. De producten en de voorraad namen alsmaar meer plaats in, waardoor verhuizen naar een grotere locatie zich opdrong.

De uitbreiding van de productie is het resultaat van de grote investering die Rosenberg twee jaar geleden deed. Het bedrijf nam toen een automatische kanaalstraat in gebruik. Deze Amerikaanse machine zorgt ervoor dat de rechthoekige luchtkanalen voldoen aan de strenge luchtdichtheidseisen én tegelijkertijd steviger zijn. Deze investering heeft haar vruchten afgeworpen, zoveel is duidelijk: er is een vertienvoudiging van de productiecapaciteit en er werd reeds een omzetstijging van 60% gerealiseerd.

Dichtheidsklasse

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) deed één jaar terug dichtheidsproeven op de kanalen van Rosenberg. Het WTCB beloonde Rosenberg met het certificaat ‘dichtheidsklasse D’. “Dat is de hoogste dichtheidsklasse die er bestaat. Bij de productie van rechthoekige luchtkanalen is de luchtdichtheid van deze kanalen zeer belangrijk. In operatiezalen bijvoorbeeld moeten onze kanalen een gegarandeerde luchtdichtheid van nagenoeg 100% hebben.

Met de nieuwe machine worden de kaders - de zogenaamde TDC3-kaders - automatisch aangeplooid met zo weinig mogelijk naden. Onze kanalen zijn bovendien zeer energiearm. Voor luchttechniek is de energieklasse immers zeer belangrijk. Het is zeer belangrijk dat iedere kubieke meter behandelde lucht in de ruimte komt en niet verloren gaat door lekkage in het kanalennet. Het is belangrijk dat er zo weinig mogelijk energie verloren gaat in een ruimte waar dat niet nodig is”, stelt Wilfried Van Isterdael, ceo van Rosenberg.

Kortere productie

De automatische kanaalstraat zorgt nog voor meer voordelen, onder meer inzake snelheid. “De productie van één kanaal duurt gemiddeld 50 seconden. “In een paar dagen kunnen we een heel kanaalnetwerk in elkaar steken. Dat betekent dat de leveringstermijnen vrij kort zijn. Onze kanalen zijn ook minder duur omdat er minder handenarbeid aan te pas komt. Hadden we die investering niet gedaan, dan hadden we de prijs niet zo competitief kunnen houden. En ander voordeel is dat er ook efficiënter geproduceerd wordt. Met de kanaalstraat worden minder menselijke fouten gemaakt. Alle gegevens worden in de software ingegeven en de kanalen komen er automatisch uit de machine. Omdat alles tot op de millimeter wordt uitgerekend, hebben we achteraf ook minder afval”, aldus Wilfried Van Isterdael.

Leverancier

Rosenberg is leverancier van AC/EC-ventilatoren (dakventilatoren, centrifugaalventilatoren, buis- en kanaalventilatoren, boxventilatoren, axiaalventilatoren en huishoudelijke ventilatoren), luchtroosters, regelaars en luchtgroepen (luchtbehandelingskasten, plug & play-units, luchtfilters, koel- en verwarmingsbatterijen.

Daarnaast produceert Rosenberg zelf ook registerkleppen, soepele manchetten, geluiddempers, rechthoekige en ronde kanalen, dakkappen en aluminium dakopstanden (maatwerk).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Zodra de viruscrisis voorbij is moeten we de klimaatcrisis aanpakken'

'Zodra de viruscrisis voorbij is moeten we de klimaatcrisis aanpakken'

ATTB, de Belgische vereniging van leveranciers van verwarmingsmateriaal, kijkt met gemengde gevoelens terug op het turbulente jaar 2020. Rekening houdend met de uitzonderlijke situatie vielen de verkoopcijfers al bij al nog mee. Er zijn veel[…]

Duitse GC-Gruppe neemt meerderheidsbelang in Facq

Duitse GC-Gruppe neemt meerderheidsbelang in Facq

Cebeo bouwt distributiecentrum in Doornik

Cebeo bouwt distributiecentrum in Doornik

Nieuwe service voor installateurs ventilatiesystemen

Nieuwe service voor installateurs ventilatiesystemen

Meer artikels