Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Roompot Group bouwt nieuw luxeresort in Zeeland

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Roompot Group bouwt nieuw luxeresort in Zeeland

© Roompot Group

De Nederlandse Roompot Group heeft plannen voor de realisatie van een luxeresort met meer dan 200 villa’s in het Zeeuwse Haamstede (Zeeland). Dit project wordt een realisatie met ontwikkelaar Leisure2B.

Roompot Group en Leisure2B gingen op 1 november een partnership aan. Een eerste resultaat hiervan zal de opening van Vakantiepark VeerseKreek aan het Veerse Meer (ook al in Zeeland) in het voorjaar van 2021 zijn. Het tweede is de ontwikkeling van een luxeresort. In het voorjaar van 2022 wil Roompot voor zijn luxemerk Largo meer dan 200 luxueuze vakantievilla’s kunnen verhuren op Largo Resort Duinrand. Het zal het resort ook zelf uitbaten.
 
© Roompot Group

Zeeuwse kust

Het resort in het Zeeuwse Haamstede komt op een site waar vroeger twee campings waren. De ontwikkelaar en Roompot Group willen het resort op een natuurlijke manier integreren in de omliggende duinen. De vorm is opgezet naar regionaal historische voorbeeld van Haamstede, met cirkelvormige aarden wallen en grachten. Water zal door het gehele resort terugkomen. De vloeiende, golvende lijnen van de naastgelegen duinen en het zandkleur typeren de plannen voor het resort.

Architectuur

De plannen lieten Leisure2B en Roompot Group tekenen door het Londense architectenbureau Jestico+Whiles dat ook het creatieve werk op papier zette voor Vakantiepark VeerseKreek van Roompot. Leisure2B zal de ontwikkeling voor haar rekening nemen, terwijl Roompot Group de verkoop van de luxe vakantievilla's via Roompot Projects zal verzorgen en de verhuur en exploitatie via luxemerk Largo zal organiseren. Bij Roompot Projects verwacht men dat de interesse groot zal zijn om in een van de vakantievilla's op deze toplocatie te investeren. 
 
© Roompot Group
 
“Expansie staat in hoofdletters in onze strategie. We zoeken voortdurend naar nieuwe, unieke locaties waar onze gasten een fantastische vakantie zullen beleven. Resort Duinrand in Haamstede zal hen daarvan in alle luxe laten genieten en ons aanbod mooi versterken vanaf 2022”, stelt CEO Jurgen Van Cutsem van Roompot. De komende weken verwacht de groep nog andere aankondigingen te kunnen doen over de uitbreiding van het aanbod.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

De burgemeesters van Brussel en Elsene hebben de architectenbureaus B-architecten en OSAR aangesteld voor de bouw van het gebouw van De Ligne. De kosten van het hele project worden begroot op 152 miljoen €, waarvan iets meer dan 33 miljoen[…]

19/10/2021 | BrusselProjecten
Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Eerste steen gelegd voor renovatie en uitbreiding Anderlechtse school

Eerste steen gelegd voor renovatie en uitbreiding Anderlechtse school

Meer artikels