Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Roompot Group bouwt nieuw luxeresort in Zeeland

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Roompot Group bouwt nieuw luxeresort in Zeeland

© Roompot Group

De Nederlandse Roompot Group heeft plannen voor de realisatie van een luxeresort met meer dan 200 villa’s in het Zeeuwse Haamstede (Zeeland). Dit project wordt een realisatie met ontwikkelaar Leisure2B.

Roompot Group en Leisure2B gingen op 1 november een partnership aan. Een eerste resultaat hiervan zal de opening van Vakantiepark VeerseKreek aan het Veerse Meer (ook al in Zeeland) in het voorjaar van 2021 zijn. Het tweede is de ontwikkeling van een luxeresort. In het voorjaar van 2022 wil Roompot voor zijn luxemerk Largo meer dan 200 luxueuze vakantievilla’s kunnen verhuren op Largo Resort Duinrand. Het zal het resort ook zelf uitbaten.
 
© Roompot Group

Zeeuwse kust

Het resort in het Zeeuwse Haamstede komt op een site waar vroeger twee campings waren. De ontwikkelaar en Roompot Group willen het resort op een natuurlijke manier integreren in de omliggende duinen. De vorm is opgezet naar regionaal historische voorbeeld van Haamstede, met cirkelvormige aarden wallen en grachten. Water zal door het gehele resort terugkomen. De vloeiende, golvende lijnen van de naastgelegen duinen en het zandkleur typeren de plannen voor het resort.

Architectuur

De plannen lieten Leisure2B en Roompot Group tekenen door het Londense architectenbureau Jestico+Whiles dat ook het creatieve werk op papier zette voor Vakantiepark VeerseKreek van Roompot. Leisure2B zal de ontwikkeling voor haar rekening nemen, terwijl Roompot Group de verkoop van de luxe vakantievilla's via Roompot Projects zal verzorgen en de verhuur en exploitatie via luxemerk Largo zal organiseren. Bij Roompot Projects verwacht men dat de interesse groot zal zijn om in een van de vakantievilla's op deze toplocatie te investeren. 
 
© Roompot Group
 
“Expansie staat in hoofdletters in onze strategie. We zoeken voortdurend naar nieuwe, unieke locaties waar onze gasten een fantastische vakantie zullen beleven. Resort Duinrand in Haamstede zal hen daarvan in alle luxe laten genieten en ons aanbod mooi versterken vanaf 2022”, stelt CEO Jurgen Van Cutsem van Roompot. De komende weken verwacht de groep nog andere aankondigingen te kunnen doen over de uitbreiding van het aanbod.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

Behalve Club Brugge is er nog een tweede West-Vlaamse voetbalclub met bouwplannen. Ook in het stadiondossier van KV Kortrijk is er een doorbraak. De stad heeft een akkoord met de Vlaamse regering om het stadion los te koppelen van het ruimtelijk[…]

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

Ontwerper aangeduid voor sporthal en brandweerkazerne in Anderlecht

Ontwerper aangeduid voor sporthal en brandweerkazerne in Anderlecht

Meer artikels