Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Roompot bouwt begin 2021 vakantiepark in Oudenaarde

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Roompot bouwt begin 2021 vakantiepark in Oudenaarde

(c) Roompot

Het Nederlandse Roompot bouwt een nieuw, groen park aan het Donkmeer in Oudenaarde dat het hart van fietsers, andere sporters en natuurliefhebbers sneller zal doen kloppen. De tweede grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa start met de bouw in het voorjaar van 2021 en verwacht zijn eerste gasten enkele maanden later te kunnen verwelkomen. Dit wordt het derde Belgische park voor Roompot in een portfolio van meer dan 150 parken in Europa.
De 128 vakantiewoningen aan de Donk in Beveren bij Oudenaarde, waar vroeger een camping was, krijgen alle ruimte zodat de gasten zich echt thuis voelen in de volle natuur. Roompot zal bij de bouw van de vakantiewoningen en het nieuwe centrumgebouw extra aandacht schenken aan de noden van fietsers en andere sporters. De architect van het park is het Gentse Atelier voor Stedelijke Architectuur (ASA).
 
In totaal komen er op het park 128 lodges, vakantiewoningen en zogenaamde ark shelters die deels direct aan het water zijn gelegen en voor een unieke beleving garant staan. Hiervan voorziet Roompot 35 vier- en 42 zespersoonslodges, waarvan verschillende speciaal ontworpen voor gasten met kinderen en andere met infraroodsauna en stortdouches.
 
Bijzonder worden vooral de 23 ark shelters waarvan een deel op palen boven water staat in het midden van het park. Die minimalistische en duurzame woningen in Scandinavische stijl bieden alle comfort en moderniteit aan hun vier gasten, terwijl zij zich door de grote glaspartijen onmiddellijk een met de natuur voelen.
 
Voorts liet Roompot 13 twaalfpersoonswoningen, 2 veertienpersoonswoningen aangepast voor andersvaliden en 13 woningen voor zestien personen op de plannen van het park intekenen. De Vlaamse Ardennen zijn een trekpleister voor groepen fietsers, sportclubs e.a. die vaak op zoek zijn naar een leuke en aangename vakantiewoning waar zij samen een leuke tijd kunnen doorbrengen.

Hout

Zowel de lodges als de ark shelters worden vooral in hout gebouwd en zijn hierdoor erg klimaatvriendelijk. Het natuurlijke materiaal onttrekt namelijk heel wat CO2 uit de lucht en integreert zich gemakkelijk in het groene landschap van het park. Ook de groepswoningen zullen deels uit hout, maar ook in steen worden gebouwd.
 
De vakantiewoningen in Oudenaarde krijgen allemaal een mooie opberg- en wasplaats voor de fietsen van de gasten. Ook in het nieuwe centrumgebouw van het park voorziet Roompot veel plaats voor fietsers. Behalve de receptie en fiets(ers)vriendelijke horeca omvat dat centrumgebouw een winkel voor wielrenners.
 
Op basis van de al verkregen vergunningen en lopende aanvragen verwacht Roompot begin 2021 met de aanleg van het park te kunnen starten. Het zal hiervoor een beroep doen op partners die ervaring hebben in de juiste sfeercreatie van een Roompot-vakantiepark. Roompot zal de vakantiewoningen vanaf dit najaar ook aan particuliere investeerders te koop aanbieden.
 
Het nieuwe park in Oudenaarde wordt de vierde vakantielocatie van Roompot in België. In Bredene heeft Roompot het recent gebouwde Breeduyn Village, met 63 villa’s op slechts 200 m van het strand, en partnerpark La Clusure nabij de Luxemburgse grens. Begin juli kondigde Roompot ook aan dat het in 2021 een nieuw park in het Limburgse Eksel zal openen, waarvan de bouwwerken al zijn gestart. Eerder liet de groep al optekenen dat het in België wil groeien en sluit het niet uit dat het de komst van nog andere Belgische parken binnenkort zal aankondigen. In Nederland verwelkomde Roompot net voor de zomer het park Pagedal in zijn aanbod en plant het volgend jaar zijn aanbod uit te breiden met nog zes andere parken en resorts.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

In Wallonië en Brussel is We Invest met vijftien locaties een bekende vastgoedfranchisegever. Nu mikt de specialist in residentieel vastgoed ook op Vlaanderen. Een eerste vastgoedkantoor werd geopend in Antwerpen-Centrum. Nu zijn Vilvoorde[…]

Studie over waardering vastgoed per stad of gemeente

Studie over waardering vastgoed per stad of gemeente

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Gent wil aanbod studentenhuisvesting verhogen

Gent wil aanbod studentenhuisvesting verhogen

Meer artikels