Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Roompot bouwt 100 vakantiehuizen aan Donkvijver

Gerelateerde onderwerpen :

Roompot bouwt 100 vakantiehuizen aan Donkvijver

foto stad Oudenaarde.

De stad Oudenaarde heeft met het Nederlandse Roompot Vakanties een ervaren en betrouwbare partner gevonden voor de ontwikkeling van de vroegere Kompascamping (onderaan) aan de Donkvijver.

Het stadsbestuur van Oudenaarde is als eigenaar van de terreinen zowel voor als achter de schermen al een hele tijd aan het zoeken naar een partner voor deze site. Roompot is één van de grootse Europese vakantieaanbieders en beheert meer dan 200 vakantieparken in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken en België.

Volharden

“Hoewel sommigen twijfelden aan de haalbaarheid van de toekomstplannen voor de Donkomgeving, is het stadsbestuur blijven volharden en heeft het de lat hoog gehouden. Het feit dat zo’n grote speler nu mee de schouders wil zetten onder het project toont aan dat deze visie wel degelijk de juiste was. Roompot Vakanties is ook geen onbekende partner: in 2016 was er al een succesvolle samenwerking voor een pop-up camping aan de Donk tijdens het Ronde van Vlaanderen-weekend”, schetst burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester.

Masterplan

Na een open oproep door de stad diende Roompot Vakanties een uitgewerkt masterplan in voor de ontwikkeling van het hele gebied.

In een eerste fase zou de kandidaatstelling gaan over de bouw van zowat 100 vakantiehuisjes, de aanleg van vaste plaatsen voor mobilhomes en ook de ontwikkeling van meer dan 30.000 m² groenruimte.

Speeltuin

“Dit project kan een enorme boost betekenen voor het verblijfstoerisme in de Vlaamse Ardennen, niet enkel ’s zomers maar ook tijdens de wintermaanden. Bovendien is ook de duurzaamheid van het project belangrijk: er gaat veel aandacht naar biodiversiteit en een groene omgeving en faciliteiten voor fietsers”, weet De Meulemeester.

Eerder slaagde de stad er ook al in andere investeerders aan te trekken, met recent nog de aanleg van een waterski-kabelbaan door The Outsider. Zelf plant het stadsbestuur nog dit jaar de volledige heraanleg van de speeltuin op het terrein.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Meer artikels