Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Roeselare start stadsvernieuwingsproject Damman-Croes

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Roeselare start stadsvernieuwingsproject Damman-Croes

(c) Bouwkroniek

Sinds het faillissement in 2015 en de bijhorende leegstand van de site Werkhuizen Damman-Croes op Krottegem (Roeselare) was het wachten op een nieuwe invulling met bijhorende toekomstplannen.
“De voorbije jaren is in overleg met de Krottegemnaars heel wat denkwerk gebeurd voor deze centrale site nabij de OLV-Markt en de Spanjestraat. De stad heeft nu het kader bepaald om er een aantrekkelijke kernversterking van Krottegem van te maken, met aandacht voor veel groen”, zegt schepen Nathalie Muylle.
 
De stad heeft samen met de curator het plan om deze plaats om te schakelen tot een moderne site met focus op wonen en leven. Ook de voormalige bibliotheek aan de Onze-Lieve- Vrouw Markt zit mee in deze invulling.
 
Dit ‘ontwikkelplan’ legt aan de geïnteresseerde investeerders en kopers een aantal voorwaarden op met focus op wonen en groen: gemeenschapsvoorzieningen op wijkniveau en beperkte woonondersteunende functies zoals kleinhandel, kleinschalige kantoren en dienstverlening. Voor de stad is het belangrijk dat er een mix van functies komt die de leef- en beleefbaarheid van de site hoog houdt en zo een aantrekkelijk stadsproject realiseert. Cruciaal is wel dat de woonfunctie het hoofdaandeel uitmaakt van de ontwikkeling.
 
Bij de uitwerking van het plan moet ook veel aandacht gaan naar groen en zuurstof. In het verkoopdossier wordt voor het gebied centraal een aaneengesloten groene ruimte van 15% vooropgesteld (zowat 2.700m²) en wordt er gestreefd naar een totale open publieke ruimte van 30%. Het gaat hierbij over een aaneengesloten groengebied, dat ook gedeeltelijk publiek toegankelijk zal zijn.
 
Met dit verkoopdossier gaan de stad en de curator nu op zoek naar geschikte kandidaten die kunnen instaan voor de aankoop en ontwikkeling van dit stadsvernieuwingsproject. De stad wil deze wijk nieuw leven inblazen en doet daarom beroep op private kandidaat-kopers om dit nieuw stedelijk project te realiseren dat zich inpast in het bestaand weefsel.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels