Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Riziv-kantoor in Sint-Pieters-Woluwe krijgt nieuwe bestemming

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Riziv-kantoor in Sint-Pieters-Woluwe krijgt nieuwe bestemming

Foto’s: © BPI Real Estate, Burco, Belfius Immo, Assar Architects.

Het kantoorgebouw van het Riziv in de Montgomerywijk in Sint-Pieters-Woluwe, werd vorig jaar gekocht door Belfius Insurance. Het pand krijgt nu een nieuwe bestemming. Daarvoor slaan projectontwikkelaars BPI Real Estate, Burco en Belfius Immo de handen in elkaar. Eind vorig jaar diende het ontwikkelingsteam in samenwerking met Assar Architects de bouw- en omgevingsaanvraag in.

 

Het project omvat de zware renovatie van het grootste deel van de bestaande gebouwen, waarbij bijzondere aandacht zal gaan naar de principes van circulariteit. Een kleiner gedeelte van het gebouw zal afgebroken en weer opgebouwd worden. De ontwikkelaars willen met dit project een duurzaam en hoog kwalitatief project neerzetten, zowel op energetisch als op ecologisch vlak.
 
De uitzonderlijke locatie biedt een unieke kans om een gemengd vastgoedproject met appartementen en kantoren op de markt te brengen. Afhankelijk van het verkrijgen van de vergunning, zou de precommercialisatie nog dit jaar kunnen starten.
 
Het Riziv-kantoor heeft een vloeroppervlakte van 12.000 m² en situeert zich zowel aan de Tervurenlaan als aan de Sint-Michielscollegestraat in Sint-Pieters-Woluwe. Hoewel het herontwikkelingsproject voornamelijk ruimte zal voorzien voor appartementen, omvat het ook een aantal kwalitatieve kantoren.
 
Bij het ontwerp van het project, ging bijzonder veel aandacht naar het gebruik van de meest efficiënte technieken op het vlak van verwarming, ventilatie, liften en connectiviteit om zowel de ecologische voetafdruk, als het verbruik en de kosten van de gebouwen te verminderen.
 
Op de site situeren zich drie projecten:
• Tervuren Square is het gebouw aan de Tervurenlaan en omvat de zware renovatie van het bestaande gebouw tot 52 hoogwaardige wooneenheden en twee kantoorruimtes. Bij de renovatie zal het grootste deel van de bestaande betonstructuur behouden blijven. De keuze om voorkeur te geven aan renovatie zal de ecologische voetafdruk van de gebouwen aanzienlijk verminderen.
• Le Loft is de naam van het centrale gebouw dat zal worden omgevormd tot opdeelbare kantoorruimtes. Bovendien wordt er ook een intensief groendak aangelegd.
• 17 College is het deelproject dat in de plaats komt van het bestaande gebouw dat zich aan het Sint-Michielscollege bevindt. Dat wordt afgebroken en heropgebouwd tot 31 kwaliteitsvolle woningen. De ontwikkelaars kiezen hier voor sloop omdat het gebouw niet compatibel is met de criteria voor het toekomstige project.

Nieuwe toegangspoort

In het binnengebied van het bouwblok, dat toegankelijk is vanaf de toegangspoort van Tervuren Square, zal er bijzondere aandacht uitgaan naar groen en ontspanning. De binnenruimte wordt aangelegd met een groene promenade, drie privétuinen, beplanting en buitenverlichting. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan de kwaliteit van deze groene ruimtes. De voortuinstrook wordt in dezelfde geest ingericht. De projectleiding wil een echt groen eiland creëren in een zeer stedelijke omgeving. Door verschillende fietsparkeerplaatsen te voorzien wil men ook het gebruik van de fiets aanmoedigen.
 
BPI Real Estate is de pool vastgoedontwikkeling van de Belgische industriële groep CFE die actief is in de sectoren baggerwerken, milieu, offshore, bouw, spoorwegen, multitechnieken en vastgoedpromotie. Burco werd opgericht in 1978 en is een vastgoedontwikkelaar die zich aanvankelijk specialiseerde in stadsvernieuwing, zoals de volledige historische naam al aangeeft: Belgian Urban Renovation Company. Belfius Immo, een filiaal van Belfius Bank en Verzekeringen, is al meer dan 25 jaar actief in de ontwikkeling van vastgoed voor de corporate, publieke sector en op de residentiële markt.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC lanceert samen met TDP, de infrastructuur joint-venture tussen Belfius en de investeringsmaatschappij Gimv, een initiatief onder de naam Yally, wat staat voor ‘Your Ally’ of je[…]

27/09/2022 | Ondernemingen
Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen

Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen

Geen vergunning voor stelplaats De Lijn in Gent-Wondelgem

Geen vergunning voor stelplaats De Lijn in Gent-Wondelgem

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Meer artikels