Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Riwal investeert in BIM-bibliotheek

Gerelateerde onderwerpen :

,
Riwal investeert in BIM-bibliotheek

Riwal, de Nederlandse verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers met vestigingen in Genk en Antwerpen, heeft online een bibliotheek met BIM-families en kan klanten helpen met interne experts die advies geven over welke hoogwerkers geschikt zijn voor een bepaalde opdracht.

Riwal heeft BIM-bestanden van hoogwerkermodellen die onderdeel uitmaken van de vloot, van het merk Riwal. Elke hoogwerker is gratis online te vinden via bimobject.com of op de Riwal-website. De bestanden zijn ook toegankelijk via het klantenportaal. De 3D-hoogwerkermodellen komen van gerenommeerde fabrikanten als JLG, Genie, Skyjack en Nifty Lift. Het is de bedoeling om uiteindelijk alle machines uit de vloot van Riwal (waarvan de BIM-bestanden beschikbaar zijn) online beschikbaar te hebben.

Realistisch plannen

Deze modellen met relevante data zijn toe te passen in BIM-projecten waarmee virtueel de bouwplaats kan worden gecreëerd. Hierdoor kunnen aannemers realistische plannen maken en anticiperen waar welke machines nodig zijn. Het inzicht in de planning en de daaruit voortkomende werkzaamheden voorziet alle partijen van informatie voor werken op hoogte. De terugkoppeling van deze informatie in BIM versterkt de co-creatie en daarmee de samenwerking tussen alle partijen in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw.

Deskundig BIM-advies

Daarnaast heeft Riwal een afdeling BIM-advies opgericht die beschikt over consultants die klanten adviseren welke hoogwerkers het meest geschikt en vervolgens de BIM-families rechtstreeks aan de virtuele bouwplaats kunnen toevoegen. In dit co-creatieproces wordt met klanten al tijdens de ontwikkelingsfase gekeken naar kosten, machinekeuze en de benodigde ruimte.
 
Riwal ziet steeds vaker en vooral bij grote bouwprojecten dat de aannemer verantwoordelijk wordt voor het onderhoud van een gebouw. Daarom is het extra interessant om al tijdens de ontwikkeling van het bouwproces rekening te houden met het onderhoud, bijvoorbeeld in een atrium. Kan de machine wel naar binnen? Op welke plek moet de hoogwerker staan om overal bij te kunnen? Kan een goedkopere hoogwerker gebruikt worden als een deur breder of hoger is? Dergelijke vragen kunnen preventief worden beantwoord, waardoor onvoorziene kosten en faalkosten verminderd worden.

Nieuwe CEO  

Pedro Torres is de nieuwe CEO van Riwal. Hij volgt Norty Turner op die vorig jaar de overstap maakte naar United Rentals. Torres heeft 25 jaar leidinggevende ervaring in de internationale verhuurindustrie. In 2012 kwam hij in dienst bij Riwal als regionaal directeur en in 2015 werd hij COO. Samen met René Timmers (CFO) en Søren Rosenkrands (CBDO), gaf hij succesvol richting aan de aanhoudende groei van internationale activiteiten van Riwal in de afgelopen periode.The Riwal Holding Group werd opgericht in 1968. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Riwal is een internationale verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers, verreikers en heftrucks. De groep is actief in 16 landen met 75 vestigingen en meer dan 2.350 medewerkers. De internationale verhuurvloot bestaat uit meer dan 19.000 machines.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Digitale dijkbreuk in Vlaamse bouw

Digitale dijkbreuk in Vlaamse bouw

De Vlaamse bouw heeft op twee jaar tijd een ingrijpende digitalisering ondergaan. De bouwbedrijven hebben hun interne processen grondig gedigitaliseerd. Dat blijkt uit het visierapport van de Vlaamse Confederatie Bouw. Maar intussen kondigt een[…]

Eerste BIM-professional aan de slag in BIM-pool

Eerste BIM-professional aan de slag in BIM-pool

Geïntegreerde totaaloplossing voor datacenters

Geïntegreerde totaaloplossing voor datacenters

Steeds meer vrouwen in de bouw

Steeds meer vrouwen in de bouw

Meer artikels