Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Riwal heeft AH-Lift ApS overgenomen

Gerelateerde onderwerpen :

Riwal heeft AH-Lift ApS overgenomen

Riwal, de Nederlandse verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers die ook in ons land actief is, heeft eind vorig jaar het Deense verhuurbedrijf AH-Lift ApS overgenomen.

AH-Lift is een specialist op het gebied van hoogwerkerverhuur, met een vestiging in Hvidovre, in de buurt van Kopenhagen, waar het bedrijf 30 jaar geleden werd opgericht. Het bedrijf heeft 20 werknemers en een vloot van ongeveer 200 machines, waaronder de gebruikelijke reeks telescoop- en schaarhoogwerkers. Daarnaast heeft AH-Lift ook een groot aantal speciale hoogwerkers, zoals grote spin- en autohoogwerkers, waarvan enkele types alleen verhuurd worden met operators.

AH-lift en Riwal zullen in eerste instantie onafhankelijk opereren als twee bedrijven, maar na verloop van tijd zal de AH-Lift vestiging en haar werknemers toegevoegd worden aan de Deense Riwal-vestigingen, waardoor het aantal Deense vestigingen verhoogd wordt naar zes. De AH-Lift-eigenaren en de belangrijkste managers blijven bij het bedrijf en zullen het bedrijf blijven runnen onder leiding van Claus Kromann, country manager van Riwal Denemarken.

Antwerpen en Genk

Riwal is sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een kennispartner en totaalleverancier voor klanten van klein tot groot in nagenoeg elke sector. Riwal is actief in 16 verschillende landen, heeft 67 vestigingen met meer dan 2.200 medewerkers en beschikt over een verhuurvloot van 16.500 machines. Ze zijn actief in meer dan 70 landen. Met acht vestigingen in de Benelux (o.m. in Antwerpen en Genk) bieden ze een landelijke dekking in Nederland en België. Behalve het verhuren, onderhouden en verkopen van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, levert Riwal ook onderdelen en technische diensten voor machines. Riwal heeft eigen opleidingscentra met o.m. opleidingen voor operators en industriële toepassingen.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

De eerste mobiele stadsbatterij in België werd succesvol geïnstalleerd en getest op een bouwwerf in Stekene van aannemer Vandenbussche. Het duurzame alternatief voor dieselgeneratoren werd ontwikkeld door Near Grid Solutions uit[…]

14/10/2020 | DuurzaamheidEnergie
Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Meer artikels