Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Rioleringswerken voor een propere Demer

Aquafin start in juni met rioleringswerken in de Kranenburgstraat en de Steenweg Diest in Scherpenheuvel-Zichem. Met dit project wil het het oostelijke deel van Zichem, dat nog ongezuiverd in de Demer loost, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk. Hierbij zal het afvalwater van meer dan 500 inwoners bijkomend worden opgevangen en gezuiverd in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Zichem. De werkzaamheden ten laste van Aquafin (aanleg van een nieuwe verzamelriool vanaf de Veststraat tot aan de grens met Diest in de Kranenburgstraat en de Steenweg Diest, bouw van twee pompstations) bedragen ongeveer 1,63 miljoen ', de werkzaamheden ten laste van de stad Scherpenheuvel-Zichem (aanleg van een dienstriool voor de woningen in de Kranenburgstraat, snelheidsremmende maatregelen in de Kranenburgstraat en de Steenweg Diest) zowat 26.000 '. VBG nv uit Heusden-Zolder fungeert als aannemer.

'De twee pompstations die ter hoogte van Wijnputhol en iets voorbij de Wijnputstraat worden gebouwd, moeten druk leveren op de plaatsen waar het afvalwater getransporteerd moet worden van een lager naar een hoger gelegen punt. De werkzaamheden starten in de loop van juni in de zone tussen Wijnputhol en de grens met Diest. Het volledige project zal ongeveer 14 maanden duren', verklaart Wim Cheroutre, projectmanager van Aquafin.

Op dinsdag 26 mei organiseerden Aquafin en de stad Scherpenheuvel-Zichem in zaal De Hemmekes in Zichem een infoavond waarop de werkzaamheden in detail werden toegelicht.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette