Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Rioleringsproject Bocholt start in juni

Aquafin begint in juni met rioleringswerken in de Lechtenstraat, de Kapelstraat en de Groenstraat in Bocholt. Er wordt een nieuwe leiding aangelegd die het propere water van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Lechtenstraat, zal afvoeren naar de Kapelbeek. Het hele project kost 1.134.696 ' en wordt uitgevoerd door Heijmans Infra nv uit Schelle.

In de Lechtenstraat (vanaf de rioolwaterzuiveringsinstallatie tot de Kapelstraat) en in de Kapelstraat (vanaf Kapel tot aan de kruising met de Goolderbeek) wordt tevens een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Dit betekent dat het afvalwater en het regenwater van de woningen voortaan via afzonderlijke leidingen wordt afgevoerd.

In de Groenstraat worden de inbuizingen van de grachten aangepast en zijn werken voorzien op het kruispunt van de Groenstraat met de Haagstraat. Na de aanleg van de leidingen en de realisatie van de huisaansluitingen worden de wegen opnieuw in de oorspronkelijke toestand hersteld.

'Op dit moment worden door de nutsmaatschappijen reeds enkele voorbereidende werken uitgevoerd. Vanaf juni tot de bouwvakantie wordt door Aquafin gewerkt in de Kapelstraat ter hoogte van de Goolderbeek, dit is nabij het kruispunt van de Kapelstraat met de Oude Kerkstraat. Na de bouwvakantie beginnen de eigenlijke rioleringswerken', vertelt Mieke Lesage, projectmanager van Aquafin.

De werkzaamheden verlopen in fases om de woningen maximaal bereikbaar te houden. Eerst is de Lechtenstraat en de Kapelstraat (tussen kruispunt met Lechtenstraat en Goolderbeek) aan de beurt. Nadien schuiven de werken op naar de Kapelstraat en Groenstraat. Het volledige project zal in totaal ongeveer een jaar duren.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

De multidisciplinaire bouwgroep Denys uit Wondelgem werd geselecteerd om mee te bouwen aan het Porthosproject, dat door Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Energiebeheer Nederland werd ontwikkeld om bij te dragen aan het behalen van de[…]

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap