Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Reynaers Aluminium zet in op duurzame innovatie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Reynaers Aluminium zet in op duurzame innovatie

The Avalon... waar toekomst realiteit wordt.

© SISKA VANDECASTEELE

Campus bundelt technologie en beleving

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1965 speelt Reynaers Aluminium een toonaangevende rol in de bouwsector. Het bedrijf is specialist in het ontwerpen van raam- deur- en gevelsystemen en onderscheidt zich in de ontwikkeling van hoogtechnologische tools ter inspiratie, ondersteuning en visualisatie van ontwerpen voor architecten en beslissingsnemers in het bouwproces.

De Reynaers Campus is meer dan een verzameling van gebouwen… het is een manier van denken die bovendien waarden zoals partnerschap en innovatie blijft stimuleren. De Reynaers Campus in Duffel bundelt de kennis en ervaring van architecten, raamfabrikanten, aannemers en medewerkers van Reynaers Aluminium. Het is een internationaal communicatieforum en een bron van inspiratie voor al wie betrokken is bij het bouwproces.

Experience Centre

Het Experience Centre is ontworpen om mensen samen te brengen en te inspireren met de nieuwste oplossingen en innovatieve technologieën voor architecturale bouwoplossingen. In de Experience Room kan men het aanbod ontdekken, ondersteund door inspirerende digitale toepassingen. Samen met een auditorium en vergaderzalen is dit belevingscentrum de plek om knowhow te delen en partnerships te versterken.

Voor een volledige ervaring kan men een bezoek brengen aan Avalon, waar men toekomstige gebouwen kan verkennen via een gedeelde virtual reality-ervaring. Avalon is een hoogwaardige, op projectie gebaseerde Virtual Reality-kamer, die speciaal is geconfigureerd voor architecturale toepassingen.

Training Centre

Reynaers erkent het belang van een kwaliteitsvolle productie en installatie voor de langdurige prestaties van de aluminiumsystemen en organiseert daarom trainingssessies om de klanten de noodzakelijke vaardigheden en knowhow te leren, zodat ze hun eigen klanten op hun beurt een hoogwaardige dienstverlening kunnen bieden. Reynaers organiseert jaarlijks gemiddeld 2.000 trainingen voor zijn (internationale) klanten en eigen medewerkers.

Automation Centre

Reynaers biedt fabrikanten een compleet gamma ter automatisering van hun processen. Elk deel van het productieproces kan geoptimaliseerd worden door een geperfectioneerde combinatie van de juiste knowhow, ultramoderne machines, de nieuwste technologieën en een geoptimaliseerde link met het softwareprogramma Reynapro. Daarnaast heeft Reynaers ReynaFlow ontwikkeld, een systeem voor het beheer van de workflow dat via ‘smart manufacturing’ de productieprocessen optimaliseert en de kwaliteit en productietijd verbetert.

Technology Centre

Het Reynaers Technology Centre is het grootste private innovatie- en testcentrum in Europa. Alle Reynaers-systemen worden streng getest op lucht-, wind- en waterdichtheid, thermische en akoestische isolatie, veiligheid... om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de internationale normen. Een van de paradepaardjes van het testcentrum is de 15 m hoge testmuur voor het uitvoeren van lucht-wind-water-test op verdiepingshoge gevels.

Het Technology Centre huisvest ook het onderzoekscentrum, met de R-cube en het R-Lab. De R-cube is een draaibare onderzoeks- en testinstallatie ontworpen voor thermische prestatieanalyses. Het R-lab is een speciaal labo om oplossingen in een vroeg stadium te testen via ‘rapid prototyping’ en 3D-printing.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De bouw is een product zoals elk ander, waarom zou je het niet industrialiseren?

De bouw is een product zoals elk ander, waarom zou je het niet industrialiseren?

Voor sommige professionals kan de basisbehoefte aan toegang tot huisvesting alleen worden vervuld door de woningbouw te industrialiseren. Toch is de bouw één van de laatste “producten” die de mens nog steeds niet op[…]

Toyota zoekt 2.000 inwoners voor stad van de toekomst

Toyota zoekt 2.000 inwoners voor stad van de toekomst

Vijf sleutels voor een geslaagde digitale transitie

Vijf sleutels voor een geslaagde digitale transitie

Kan Blockchain ook uw bouwproject vlotter doen verlopen?

Kan Blockchain ook uw bouwproject vlotter doen verlopen?

Meer artikels