Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Restauratie met de juiste ambachtelijke mortels en bindmiddelen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Restauratie met de juiste ambachtelijke mortels en bindmiddelen

(c) Promacom

Het Italiaanse onderzoeks- en formuleringscentrum Calchèra San Giorgio bestudeert en produceert specifieke materialen voor de restauratie, constructie, structurele consolidatie en rehabilitatie van gebouwen van historisch en cultureel belang. Uit hun jarenlange ervaring ontstond een uitgebreid assortiment kalkmortels, kalkbindmiddelen, pleisters, coatings en verven.

 

Deze ambachtelijke producten zijn het resultaat van een grondige analyse van antieke mortels, pleisters en hun originele recepturen. Compatibiliteit met oorspronkelijke materialen, reversibiliteit van de ingrepen en optimale verwerkbaarheid  maken dat het gamma van Calchèra San Giorgio goed bekend is bij restauratiedeskundigen, architecten en restaurateurs.
 
Bovendien is het aanbod duurzaam, uitzonderlijk dampdoorlatend en biocompatibel. De materialen worden geproduceerd met maximale aandacht voor het milieu en de gebruikte grondstoffen zijn natuurlijk en vrij van schadelijke stoffen. De volledige productie voldoet aan de CE-markering, in overeenstemming met de veiligheidseisen en EU-richtlijnen.
 
Calchèra San Giorgio produceert ook materialen op maat voor speciale projecten, gaande van structurele werken tot restauratie van decoratieve afwerkingen. Door specifieke kleuren van bindmiddel, zand en granulaten te gebruiken, kunnen materialen worden samengesteld met verschillende korrelgrootte, kleur, druksterkte, gewicht, dichtheid en ademend vermogen.
 
Hierdoor garandeert het Italiaanse bedrijf producten die perfect voldoen aan alle respectievelijke technische en esthetische eisen, ook voor zeer delicate en specifieke projecten. Een mooi voorbeeld daarvan is de unieke rotspleister, die na analyse van originele pleisterdelen, speciaal werd ontwikkeld voor Promacom uit Sint-Gillis-Waas, de invoerder van deze producten in de Benelux.
 
Het paradepaardje van Calchèra San Giorgio is de Pantheon Puzzolaankalk FL 5, een unieke puzzolaankalk die het bindmiddel is in vele van de topproducten. Dit hydraulisch bindmiddel bestaat uit een mengsel van zuivere luchtkalk in poedervorm, gebrand bij lage temperatuur en gemalen, natuurlijke puzzolanen of vulkaanas.
 
Pantheon Puzzolaankalk FL 5 is een bindmiddel naar de recepturen van Vitruvius en andere gerenommeerde architecten uit de oudheid. FL5 is dé garantie voor cementvrije producten. Het is immers verplicht voor FL5 kalk om de exacte chemische samenstelling op elke verpakking te vermelden.
 
Het beschikt over een uitgelezen compatibiliteit met historische bouwmaterialen, is bijzonder veelzijdig en geschikt voor het maken van eender welke mortel of pleister voor restauratiewerken en monumentenzorg. Bovendien is dit bindmiddel een ecologisch bindmiddel, ook inzetbaar voor bio-ecologisch bouwen.
 
Pantheon Puzzolaankalk FL 5 geeft mortels en pleisters een uitstekende hechting en verwerkbaarheid. Daarnaast kenmerkt het zich door een zeer goede dampdoorlaatbaarheid en een uitzonderlijke vochtregulerende werking. Tot slot onderscheidt het product zich door een hoge weerstand tegen micro-organismen en atmosferische invloeden.
 
Promacom is een leverancier van gespecialiseerde professionele producten en systemen voor nieuwbouw, renovatie, restauratie en onderhoud. De producten en systemen worden toegepast in en rond residentiële en monumentale gebouwen, in industriële omgevingen en bij bouwwerken van openbaar nut.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse bouwsector krijgt goede punten voor materialen- en bodembeheer

Vlaamse bouwsector krijgt goede punten voor materialen- en bodembeheer

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft haar ‘Environmental Performance Review’ voor ons land gepubliceerd. Daaruit blijkt dat vooral Vlaanderen bijzonder goede punten krijgt voor afval-, materialen-[…]

20/04/2021 | MilieuSynthetisch
Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

Prijzen voor pur/pir-isolatie stijgen fors

Prijzen voor pur/pir-isolatie stijgen fors

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Meer artikels