Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Resiterra stapt in cohousingproject

Gerelateerde onderwerpen :

Resiterra stapt in cohousingproject

BotaniCo is een cohousingproject dat wordt gepland op de site van de oude stadsschool aan de Kapucijnenvoer 47 in Leuven, recht tegenover de Kruidtuin. Er wordt tegen 2017 gemikt op een twintigtal woningen voor gezinnen, koppels en alleenstaanden die zullen gerealiseerd worden in samenwerking met projectontwikkelaar Resiterra, gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling. Die lanceerde in Leuven al eerder de projecten Barbarahof en Janseniushof (elk ruim 200 woongelegenheden) en is ook verantwoordelijk voor de toekomstige ontwikkeling van de Hertogensite.

Cohousing is een vorm van samenwonen waarbij alle bewoners hun volledig uitgeruste privé-woning hebben, maar daarnaast ook een gemeenschappelijke tuin delen en een gebouw met gedeelde functies zoals leefruimtes, een wassalon, een binnenspeelruimte, een werkplaats, een fietsenstalling, een sauna, enz. Een woning in een dergelijk project kost ongeveer evenveel als een vergelijkbare, iets grotere solowoning in de streek.

Levenskwaliteit

Wie in een cohousingproject stapt, gelooft dat het concept meer waar voor hetzelfde geld biedt in de vorm van uitgebreide gemeenschappelijke voorzieningen.

Door de sociale omgang met anderen stijgt ook de levenskwaliteit. Compacter bouwen spaart bovendien niet alleen ruimte, maar ook energie. De bewoners zijn eigenaar van hun woonst en mede-eigenaar van een percentage van de gemeenschappelijke delen. Het concept van ontwikkeling en bouw moet zelfbouw (afwerking) na de bouw van de winddichte constructie mogelijk maken voor wie dit wenst. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

De werken aan het parkeergebouw aan de Keerdoksite in Mechelen, vlakbij de N16, zijn zopas gestart. Het nieuwe parkeergebouw zal een belangrijke landmark vormen op één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Naast de[…]

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Meer artikels