Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Residentie Moutershof groepeert honderd zorgflats in Meise

Gerelateerde onderwerpen :

Residentie Moutershof groepeert honderd zorgflats in Meise

Op een terrein dat grenst aan de Zep en de Stationsstraat in Wolvertem-Meise is aannemer Jan De Nul begonnen met de bouw van zorgresidentie Moutershof, een project dat een honderdtal zorgflats zal groeperen. Er worden drie gebouwen gerealiseerd die onderling met elkaar zullen verbonden zijn door inspringende volumes. Het ontwerp is van architectenbureau Peter Tyberghien & Partners uit Gent. De oplevering is voorzien voor eind volgend jaar.

Uit een bevolkingsonderzoek van vorig jaar blijkt dat 25% van de bevolking in Meise zestigplusser is. Dat aantal nam de voorbije tien jaar toe met zo'n 5% en gezien de algemene vergrijzing in heel Vlaanderen wordt verwacht dat deze stijging niet meteen zal afnemen. Bovendien zal het aantal tachtigplussers in België de komende 45 jaar zelfs verdrievoudigen.

Vaak wordt vergeten welke gevolgen deze vergrijzing met zich brengt inzake aangepaste huisvesting. De wachtlijsten voor rusthuizen en assistentiewoningen worden alsmaar langer, de zoektocht naar een aangepaste woning wordt voor velen niet evident. Niet elke senior kan gaan inwonen bij familie en ook thuishulp biedt niet altijd een oplossing.

Samen met projectontwikkelaar Senior Assist Holding ontdekte projectmakelaar Realis al snel een grote vraag naar kwalitatieve en comfortabele zorgflats die zich richten op een publiek met een sterk gewijzigde woon- en zorgbehoefte. Het Moutershof is een tamelijk groot project, maar toch moeten gezelligheid en huiselijkheid primeren.

In de nieuwe zorgresidentie zal permanent een team artsen en verpleegkundigen klaar staan om de bewoners bij te staan met hulp, diensten en verzorging. De appartementen zijn geschikt voor 65-plussers, maar vanaf een bepaalde graad van zorgbehoevendheid kunnen hier ook jongere personen terecht. De uitbating en de ontwikkeling van deze zorgresidentie is in handen van Senior Assist. Zij nemen de zorg, het volledige beheer evenals de verhuur van de flats op zich.

'Door de grote nood aan nieuw gebouwd zorgvastgoed opent dit perspectieven voor beleggers. Omdat het volledige beheer en het onderhoud van de flats door een gespecialiseerde beheersinstantie gebeurt, hoeven investeerders zich daar niet mee bezig te houden.

Ook de verhuur wordt volledig uit handen genomen. De individuele huurinkomsten worden voor vijf jaar gewaarborgd. Wie zo'n flat als eigendom heeft, kan hier een familielid laten intrekken of er zelf in komen wonen indien dat nodig zou zijn. Op die manier kan vermeden worden om onderaan een lange wachtlijst terecht te komen, waarvoor veel senioren nu reeds vrezen', aldus ceo Peter Vanmaldeghem en director-partner Jason Jacobs van Realis.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Meer artikels