Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Rentokil ontwikkelt nieuw afweringssysteem tegen duiven

Gerelateerde onderwerpen :

Rentokil ontwikkelt nieuw afweringssysteem tegen duiven

dav

Rentokil heeft een nieuw vogel- en duivenweringssysteem ontwikkeld om je zonnepanelen op het dak beter te beschermen. Met de Avisolar is de dakbedekking alvast beter beschermd.

Als oplossing voor dit probleem heeft Rentokil een weringssysteem tegen duiven en andere vogels dat speciaal ontworpen is voor de bescherming van zonnepanelen. Het zijn flapjes die op de zonnepanelen worden geplaatst. “Dit uiterst effectieve systeem is aanpasbaar aan elk type zonnepaneel en aan iedere dakhelling. De specifieke vorm past zich perfect aan aan de glooiing van je dakbedekking zodat elk type vogel wordt verhinderd om onder de zonnepanelen te kruipen en er een nest te bouwen.  Het materiaal waaruit het weringssysteem gemaakt is, is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De neutrale kleur zorgt er bovendien voor dat het quasi onzichtbaar is zodat het uitzicht van je woning of bedrijf niet ontsierd wordt. Het systeem kan gemakkelijk geïnstalleerd worden zonder de zonnepanelen te beschadigen. Alles wordt bevestigd met ultra-resistente kleefstrips. Klinknagels of bouten zijn onnodig”, zegt Mylène De Smet van Rentokil.

Schuilplaats

Zonnepanelen zijn vaak de ideale schuilplaats voor vogels. In de ruimte tussen de zonnepanelen en de dakbedekking bevindt zich alle bekabeling. “Deze ruimte zorgt er ook voor dat er voldoende ventilatie is, maar het nadeel is dat ze vaak veel bezocht wordt door duiven en allerlei andere soorten vogels; ze zitten er immers warm, droog en beschut tegen regen en wind. Het is een geschikte plaats om er een nest te bouwen. Voor de vogels in kwestie is het een prima plekje, maar voor de eigenaars van de zonnepanelen kan het negatieve gevolgen hebben.

Vogeluitwerpselen op de zonnepanelen kunnen het energierendement gevoelig verminderen. De ventilatie onder de zonnepanelen wordt gehinderd waardoor de installatie mogelijk oververhit geraakt. Er is een reëel risico op kortsluiting of brand. Er is dan een mogelijk lange aanwezigheid van vogelparasieten. Dit alles kan ook nog eens geluidsoverlast zorgen. Dit kan ook voor een slechte afwatering veroorzaken en uiteindelijk zelfs de dakgoot verstoppen. Daarom is het zo belangrijk om die wering al vanaf het begin aan te brengen. Dan zal je veel minder last hebben van bv. vervuilde gevels en heb je achteraf minder kosten”, stelt Mylène De Smet.

Rentokil doet gratis een inspectie en geeft advies.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hoboken start grote heraanlegprojecten

Hoboken start grote heraanlegprojecten

De Hobokense districtsraad (stad Antwerpen) keurde zopas de financiële meerjarenplanning 2020-2025 goed. Daarin zit ook het budget voor 2020. Het district trekt volop de kaart van de investeringen. Het investeringsbudget bedraagt in totaal[…]

Gigantisch afbraakproject in hartje Leuven

Gigantisch afbraakproject in hartje Leuven

Nieuw valbeveiligingssysteem voor werken op hoogte

Nieuw valbeveiligingssysteem voor werken op hoogte

Geveltuin zuivert douchewater

Geveltuin zuivert douchewater

Meer artikels