Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Rentmeesterij Alden Biesen wordt hotel

Gerelateerde onderwerpen :

Rentmeesterij Alden Biesen wordt hotel

Martin's Hotels zal samen met Group GL en Vestio een hotel ontwikkelen op en rond de site van de Rentmeesterij Alden Biesen. Dat maakte ceo John Martin zelf bekend. Het stadsbestuur van Bilzen legde in haar toeristische prioriteiten vast dat de attractiepool Alden Biesen wordt versterkt door de renovatie van de Rentmeesterij én de integratie ervan in een private hotelexploitatie. De Vlaamse overheid maakte vorig jaar, via het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK), 6,3 miljoen ' vrij voor de restauratie van de Rentmeesterij tot hotel. De subsidie wordt uitgekeerd door Toerisme Vlaanderen.

Eind april startte de nv RMW (Rentmeesterij Alden Biesen), de projectvennootschap van de stad Bilzen, via haar Autonoom Gemeentebedrijf en de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM exclusieve onderhandelingen met het consortium Martin's Hotels, Group GL en Vestio voor de ontwikkeling van een hotel op en rond de site van de Rentmeesterij Alden Biesen (zie Bouwkroniek van 29 mei 2015, blz. 14). Zopas zijn de partijen tot een akkoord gekomen.

'Wij zijn erg opgetogen om ons eerste hotel in Limburg te kunnen realiseren op deze toplocatie en we zijn dubbel zo blij om dit te kunnen doen met lokale partners. We zaten meteen op dezelfde golflengte met de Groep GL en Vestio over de kwaliteit van het hotel dat we willen realiseren. Het project heeft absoluut alles wat een Martin's hotel typisch maakt: een historisch gebouw vol charme, een verhaal, authenticiteit, een fantastische ligging en vlotte bereikbaarheid', stelt John Martin.

Blikvanger

'De subsidie van 6,3 miljoen ' gaat naar de renovatie, de uitbreiding en de herbestemming van de oude Rentmeesterij. Het hotel moet een mooie blikvanger worden om de nationale en internationale toerist te verleiden tot een bezoek aan de prachtige site van Alden Biesen. De geïnvesteerde middelen maken deel uit van het SALK-uitvoeringsplan van de Vlaamse regering', stelt ceo Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen.

De faciliteiten omvatten drie nieuwe bouwvolumes met 75 kamers, een restaurant met terras, een bar, een wellnessafdeling met relaxatiezwembad en polyvalente ruimtes voor vergaderingen en banketten. De casco restauratie is begin september gestart naar de plannen van ontwerpteam RE-ST/Origin. Het kostenplaatje bedraagt 1.667.838 '. Daarnaast is met de bestemmingsrestauratie, de afwerking en omgevingsaanleg een bedrag gemoeid van 4,6 miljoen '.

Martin's Hotels

Martin's Hotels is een volledig Belgische hotelgroep met Chateau du Lac in Genval als moederhotel. Martin's Hotels ontwikkelt en exploiteert kwaliteitsvolle hotels met toegevoegde waarde op historisch of architecturaal vlak en wat interieurdesign aangaat. Martin's Klooster in Leuven en Patershof in Mechelen dienen als inspiratie voor de Rentmeesterij.

Bilzenconnectie

Vestio en Group GL vormen het investeerdersduo van het consortium. Group GL is in Vlaanderen en daarbuiten toonaangevend als het gaat over vastgoedontwikkeling, bouw en retail, maar is ondertussen eveneens volop actief in de hotelsector. Vestio is thuis in residentiële vastgoedontwikkeling op toplocatiesop in Limburg en in Knokke. In het project van de Rentmeesterij zijn ze de absolute link met het lokaal ondernemerschap. Zij vormen met Ed Somers en Stefan Vangronsveld de Bilzenconnectie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

Projectontwikkelaar Ciril, het vroegere DMI Vastgoed, realiseert op de voormalige site van het AZ Sint-Maarten in Mechelen weldra een nieuwe buurt. De vastgoedspecialist uit Limburg kreeg zopas een vergunning voor de bouw van 74 appartementen,[…]

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Lantis gunt ontwerp tweede Tijsmanstunnel aan Arcadis en Tractebel

Lantis gunt ontwerp tweede Tijsmanstunnel aan Arcadis en Tractebel

Binnenvaart en waterwegen blijven operationeel voor goederentransport

Binnenvaart en waterwegen blijven operationeel voor goederentransport

Meer artikels