Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Rentmeesterij Alden Biesen wordt een hotel

Gerelateerde onderwerpen :

Rentmeesterij Alden Biesen wordt een hotel

De nv Rentmeesterij Alden Biesen (RMW), de projectvennootschap van de stad Bilzen via haar Autonoom Gemeentebedrijf en de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, startte zopas de exclusieve onderhandelingen met het consortium Martin's Hotels, Group GL en Vestio voor de ontwikkeling van een kwaliteitshotel op en rond de site van de Rentmeesterij Alden Biesen. Als het finale voorstel van het consortium wordt aanvaard, kan de ontwikkeling van het hotel na de bouwvakantie starten.

Het stadsbestuur van Bilzen legde in haar toeristische prioriteiten vast dat de attractiepool Alden Biesen wordt versterkt door de renovatie van de rentmeesterswoning en de integratie ervan in een private hotelexploitatie. De Vlaamse overheid maakte vorig jaar, via het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK), 6,3 miljoen ' vrij voor de restauratie van de rentmeesterij tot hotel.

Het ontwerpteam RE-ST/Origin kreeg van RMW nv meteen de opdracht om een casco-restauratiedossier uit te werken. Voor deze restauratie zal binnen enkele weken een aanbesteding worden uitgeschreven. Eind vorige maand werd alvast de stedenbouwkundige vergunning hiervoor afgeleverd.

RMW lanceerde eerder een call for intrest waarbij aan geïnteresseerde investeerders en/of hotelexploitanten werd gevraagd om zich te melden en later een call for proposal waarbij aan de geïnteresseerden werd gevraagd om een voorstel uit te werken. 'We mikken op een kwaliteitshotel met een meerwaarde voor de site en voor gans de regio. Meetings, business events, trouw- en avondfeesten, welness en gastronomie zijn functies die tot de mogelijkheden moeten behoren', stellen Frieda Brepoels, burgemeester en voorzitter van RMW, en Stijn Bijnens, algemeen directeur van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en bestuurder van RMW.

Het consortium Martin's Hotels/Vestio/Group GL werd door een jury van deskundigen uitverkoren voor deelname aan de volgende ronde. RMW start exclusieve onderhandelingen in functie van de uitwerking van hun voorstel om te komen tot een finale overeenkomst. Tegen de zomer zouden de onderhandelingen moeten worden afgerond. Dan kunnen de restauratiewerken na de bouwvakantie starten.

Martin's Hotels is een Belgische hotelgroep met Chateau du Lac in Genval als moederhotel. Martin's Hotels ontwikkelt en exploiteert kwaliteitsvolle charmehotels met toegevoegde waarde op historisch of architecturaal vlak en wat interieurdesign aangaat. Martin's Klooster in Leuven en Martin's Patershof in Mechelen, beiden eveneens erg geslaagde renovaties, inspireerden voor de rentmeesterij.

Vestio en Group GL vormen het investeerdersduo van het consortium. Group GL is in Vlaanderen en daarbuiten toonaangevend als het gaat over vastgoedontwikkeling, bouw en retail, maar is ondertussen eveneens volop actief in de hotelsector. Vestio is thuis in residentiële vastgoedontwikkeling op toplocaties.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels