Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

© Renson

De Fixscreen-doekzonwering van Renson wordt 15. Voor de producent uit Waregem was er geen beter moment om dat te vieren dan op de openingsavond van Polyclose in Gent, samen met alle partners en Renson-ambassadors die mee bijdroegen tot het succes. Ook wielrenner Tiesj Benoot en enkele voetballers van Zulte-Waregem waren op de afspraak. Het feest werd afgesloten met een show van de Soul Brothers (met o.a. Wim Soutaer) op de stand van Renson op Polyclose.

Toen Renson in 2005 de Fixscreen op de markt lanceerde, onderscheidde die zich als buitenzonwering in de eerste plaats inzake windbestendigheid. Als eerste doekzonwering in zijn soort waarbij het doek bij het neerlaten vast ritst in twee zijgeleiders, nam de windvastheid (in iedere positie) van dit soort buitenzonwering in één klap een hoge vlucht. Gedaan dus met klapperende en stukgescheurde screendoeken. Ook mooi meegenomen is dat sindsdien insecten geen schijn van kans krijgen om binnen te dringen wanneer ramen ’s nachts open blijven om – met het doek naar beneden – intensief te verluchten. Dat het de meest efficiënte manier tegen oververhitting binnenshuis was, was toen al logisch. Maar de hogere windvastheid van screens maakt dat die sindsdien ook met een veel langere levensduur kunnen uitpakken.



Sindsdien worden raampartijen alleen maar groter en is het belang van dynamische zonwering als deze alleen maar toegenomen: in de winter en tussenseizoenen kan je de gratis zonnewarmte optimaal benutten, terwijl je met de screens toe in de zomer voorkomt dat het te veel opwarmt binnenshuis. Bovendien blijft het zicht naar buiten – ook met de screens neergelaten – steeds behouden, een niet te onderschatten troef, zo bleek snel.

Innoverend als Renson ook toen al was, lag de Fixscreen-technologie al snel aan de basis van tal van nieuwe ontwikkelingen om ook andere dan de standaardramen (weliswaar tot extreem grote afmetingen van maar liefst 22 m²) te kunnen uitrusten met doekzonwering: van verandadaken en dakvensters (Topfix en Topfix Max), al dan niet gecombineerd met verluchting (Fixvent) tot hoek(schuif)ramen (Panovista en Panovista Max) en schuifvensters (Slidefix). Stuk voor stuk onderscheiden ze zich in ware Fixscreen-traditie in duurzaamheid, windbestendigheid (tot 130 km/u voor Fixscreen en 90 km/u voor Panovista Max), Fixscreen-ritstechnologie en Smooth-technology voor een geruisloze beweging en vasthechting van de screens in de zijgeleiders en het Connect&Go-systeem voor vlotte (de)montage van de doelrol in de kast.

Minimal

Dat de focus ook bij doekzonwering steeds meer op design kwam te liggen was Renson al die tijd niet ontgaan. Of het nu gaat om voor- of inbouwvarianten: stuk voor stuk worden de aluminium doekkast en zijgeleiders ontworpen volgens de hoogste eisen op het vlak van design en afwerking. Ook inzake inbouwmethodes was Renson mee met z’n tijd, want tegenwoordig kan doekzonwering onzichtbaar in elke gevel ter wereld ingebouwd worden, wat ook de bouwwijze is. En de toekomst van de Fixscreen oogt al even mooi. Want met de komst van de Fixscreen Minimal neemt Renson dit jaar in Europa definitief een volgende grote stap in de doorontwikkeling van z’n vermaarde doekzonwering, op zoek naar de limieten op het vlak van minimalistisch design. Ook voor vliesgevels en na-installatie op bestaande ‘minimal windows’ is er daarmee voortaan namelijk een uiterst geschikte duurzame en hoogkwalitatieve oplossing.



Renson vind je nog tot vrijdag 17 januari op Polyclose.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, tekent opnieuw present voor Polyclose 2022. Naast hun productinnovaties, waarvoor je terecht kunt op hun gebruikelijke stand 1400, geeft Deceuninck[…]

24/08/2022 |
Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Aluplast: design meets Technology in Gent

Aluplast: design meets Technology in Gent

Meer artikels