Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson verbetert windvaste horizontale zonwering voor Velux Modular Skylights

Renson verbetert windvaste horizontale zonwering voor Velux Modular Skylights

Renson heeft op vraag van Velux de Topfix verbeterd voor montage op de Velux Modular Skylights. Zo krijgt de Topfix VMS bv. speciale montagevoeten. Een door Velux goedgekeurd protocol, geïmplementeerd in het gebouwbeheersysteem, laat een gecombineerde functie tussen de Velux Modular Skylights en de Topfix VMS toe.

Met de Topfix ontwikkelde Renson een windvaste doekzonwering voor horizontale en schuinliggende glaspartijen. De Topfix VMS is een verbeterde versie voor montage op de Modular Skylights van Velux. Deze zenitale buitenzonwering wordt geleverd met Soltis-polyesterdoeken met een hoge zonweringscoëfficiënt en omvat een revolutionaire spantechniek. De Topfix VMS combineert namelijk een innovatief, geïntegreerd spansysteem met het intelligente en gepatenteerde geleidingssysteem met ritsprincipe van de Fixscreen-technologie. Zo wordt een onovertroffen doekspanning gerealiseerd, zelfs bij een windbelasting tot 120 km/u, en behoren stukgescheurde en klapperende doeken tot het verleden.

De combinatie van de Velux Modular Skylights en de Renson Topfix VMS is een door Velux en Renson erkende en optimale oplossing. Bij de ontwikkeling werd ook veel aandacht besteed aan de eenvoudige integratie in een gebouw. Zo steunt dit systeem op een speciaal protocol, dat in het gebouwbeheersysteem geïmplementeerd moet worden. Dit protocol is noodzakelijk om een gecombineerde functie tussen de Velux Modular Skylights en de Topfix VMS te realiseren. De Topfix VMS met zijn compacte aluminiumkast (105 bij 100 mm (b x h)) is leverbaar met een breedte tot 4.000 mm en een uitval tot 3.000 mm. Dankzij de grote keuze aan kleuren voor doeken en profielen past deze screen bij elk type van gebouw.

Dankzij de grote keuze aan kleuren voor doeken en profielen past deze screen bij elk type van gebouw.

Deze kenmerken maken de Topfix VMS ideaal voor montage op zowel vaste als beweegbare modules van de Velux Modular Skylights voor installatie in ziekenhuizen, rusthuizen, kantoren, scholen, atria en winkelcentra, '.

Dit is niet de eerste samenwerking tussen Renson en Velux. Begin 2013 hebben beide ondernemingen reeds hun kennis en ervaring gebundeld om een innovatief zelfregelend ventilatie-accessoire met versterkt debiet te ontwikkelen voor de nieuwe generatie Velux-dakvensters (zie Bouwkroniek van 22 februari 2013, blz. 37).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

De Aertssen Group uit Stabroek heeft de intentie om de bedrijvengroep Van Rooy uit Beerse over te nemen. De overname past in de groeistrategie van de business unit Aertssen Infra die erop gericht is om klanten een geïntegreerd[…]

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel