Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson verbetert windvaste horizontale zonwering voor Velux Modular Skylights

Renson verbetert windvaste horizontale zonwering voor Velux Modular Skylights

Renson heeft op vraag van Velux de Topfix verbeterd voor montage op de Velux Modular Skylights. Zo krijgt de Topfix VMS bv. speciale montagevoeten. Een door Velux goedgekeurd protocol, geïmplementeerd in het gebouwbeheersysteem, laat een gecombineerde functie tussen de Velux Modular Skylights en de Topfix VMS toe.

Met de Topfix ontwikkelde Renson een windvaste doekzonwering voor horizontale en schuinliggende glaspartijen. De Topfix VMS is een verbeterde versie voor montage op de Modular Skylights van Velux. Deze zenitale buitenzonwering wordt geleverd met Soltis-polyesterdoeken met een hoge zonweringscoëfficiënt en omvat een revolutionaire spantechniek. De Topfix VMS combineert namelijk een innovatief, geïntegreerd spansysteem met het intelligente en gepatenteerde geleidingssysteem met ritsprincipe van de Fixscreen-technologie. Zo wordt een onovertroffen doekspanning gerealiseerd, zelfs bij een windbelasting tot 120 km/u, en behoren stukgescheurde en klapperende doeken tot het verleden.

De combinatie van de Velux Modular Skylights en de Renson Topfix VMS is een door Velux en Renson erkende en optimale oplossing. Bij de ontwikkeling werd ook veel aandacht besteed aan de eenvoudige integratie in een gebouw. Zo steunt dit systeem op een speciaal protocol, dat in het gebouwbeheersysteem geïmplementeerd moet worden. Dit protocol is noodzakelijk om een gecombineerde functie tussen de Velux Modular Skylights en de Topfix VMS te realiseren. De Topfix VMS met zijn compacte aluminiumkast (105 bij 100 mm (b x h)) is leverbaar met een breedte tot 4.000 mm en een uitval tot 3.000 mm. Dankzij de grote keuze aan kleuren voor doeken en profielen past deze screen bij elk type van gebouw.

Dankzij de grote keuze aan kleuren voor doeken en profielen past deze screen bij elk type van gebouw.

Deze kenmerken maken de Topfix VMS ideaal voor montage op zowel vaste als beweegbare modules van de Velux Modular Skylights voor installatie in ziekenhuizen, rusthuizen, kantoren, scholen, atria en winkelcentra, '.

Dit is niet de eerste samenwerking tussen Renson en Velux. Begin 2013 hebben beide ondernemingen reeds hun kennis en ervaring gebundeld om een innovatief zelfregelend ventilatie-accessoire met versterkt debiet te ontwikkelen voor de nieuwe generatie Velux-dakvensters (zie Bouwkroniek van 22 februari 2013, blz. 37).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette