Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson pakt uit met de Fixscreen Minimal

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Renson pakt uit met de Fixscreen Minimal

© info@sourbronfotografie.be

Renson pakt op Batibouw uit met een hele reeks nieuwigheden op liefst vier standen, als je ook eSafe en ROB/Argenta meetelt. In dit artikel gaan we in op de Linarte Icon vrijstaande tuinwand, de decentrale ventilatie Waves en de Fixscreen Minimal.

Wie klanten heeft die op zoek zijn naar extra privacy in hun tuin, die nood hebben aan een originele afsluiting of windscherm of die een laag tuinmuurtje, vrijstaande tuinwand of designmuur in dezelfde strakke verticale afwerking als andere elementen in de tuin en rondom hun woning willen, kan bij Renson terecht voor Linarte Icon. Dat is een architecturale wand op maat (zowel in de hoogte als in de breedte, tot respectievelijk 2 en 6 m maximum) bekleed met Linarte-profielen van Renson. Je kan ook één van beide zijdes met een strakgespannen glasvezel screendoek laten afwerken. Materiaal- en kleurkeuze kan je perfect op het buitenmeubilair afstemmen. Voor extra sfeer zorgen ledstrips of houten inserts in de Linarte-profielen.

Waves

Goed nieuws voor woningeigenaars zonder ventilatiesysteem, bij wie de bestaande ventilatie in de badkamer, toilet of keuken defect is of die een badkamer opknappen, extra toilet of keuken bijbouwen. Renson pakt uit met zijn Renson Waves, de eerste volautomatische decentrale ventilatie-unit met vocht, voc- én CO2-meting. Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (manueel bediend via een schakelaar of automatisch gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Behalve het basismodel is er ook een variant met een extra CO2-sensor. Het is de geknipte oplossing om bij een totaalrenovatie zonder ruimte voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch te ventileren. Via de app lees de gebruiker in een oogwenk de kwaliteit van de binnenlucht af, stelt hij een persoonlijk profiel in of grijpt hij manueel in wanneer nodig.

Fixscreen Minimal

Sinds kort is de nieuwe Fixscreen Minimal voorbouwscreen beschikbaar voor België. Met deze update van de bestaande windvaste Fixscreen doekzonwering legt Renson de lat nog een stuk hoger op het vlak van design voor subtiele na-installatie. Hiermee komt er een antwoord op de stijgende vraag naar na-installatie van doekzonwering bij recente nieuwbouwwoningen en renovaties waar inbouw van doekkasten en zijgeleiders ‘achter slag’ in de gevel niet meer mogelijk is. Een minimale impact op de gevel (met zijgeleiders van amper 20 mm breed) en de superstrakke afwerking (waarbij op de zijgeleiders geen enkele schroef te zien is en ook de voetplaatjes en binnengeleider van de zijgeleiders in aluminium afgewerkt zijn) zorgen ervoor dat doekzonwering voortaan zelfs bij na-installatie amper nog opvalt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Minder bezoekers voor Batibouw

Minder bezoekers voor Batibouw

De voorbije dagen vonden 116.273 bezoekers hun weg naar de Batibouwbeurs in Brussels Expo. Het beoogde aantal bezoekers (150.000) werd niet gehaald. De economische context en de verplaatsing van de beurs naar mei hadden volgens organisator Fisa[…]

30/05/2022 | ActueelVakbeurzen
Slechts zes dagen Batibouw in 2023

Slechts zes dagen Batibouw in 2023

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Meer artikels