Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

Gerelateerde onderwerpen :

,
Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

(c) Renson

Kantoren en toonzaal moeten nog afgewerkt worden, maar achter de 380 m lange gevel van de nieuwe Renson Outdoor Living-site langs de E17 aan afrit Deinze is de productie van terrasoverkappingen en andere tuinaccessoires intussen gestart. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits en heel wat lokale politici kwamen deze week langs om de nieuwe productiesite, waar ook Vlaanderen mee in investeert, officieel te openen.

 

Met één druk op de knop van waar ook ter wereld gaat een online geconfigureerde terrasoverkapping in productie in deze nieuwe fabriek. Een unicum voor een sector waarin Renson met maatwerk het verschil maakt. Zonwering en ventilatie blijft Renson in Waregem produceren.
 
Hogere capaciteit
 
De start van deze nieuwe productiesite komt voor de ‘outdoor living’ afdeling van Renson geen dag te vroeg. De vraag naar terrasoverkappingen barst de jongste jaren helemaal uit z’n voegen nu mensen steeds meer in eigen tuin gaan investeren. “Een trend die ook na de coronapandemie overeind blijft. En dus is het een zegen dat we met deze site op termijn drie keer meer kunnen produceren dan we in Waregem deden”, blikt Dieter Heyman, general manager Outdoor bij Renson, vooruit. “Amper twee jaar na de eerste spadesteek van deze nieuwbouw, de verhuis van het machinepark vanuit Waregem en een volledig nieuw softwarepakket dat de outdoorproductie digitaal aanstuurt, kunnen we hier al produceren. Van hieruit wordt voortaan dan ook het hele Outdoor Living-assortiment van Renson wereldwijd uitgeleverd: van terrasoverkappingen over carports, tuin- en gevelelementen tot pakketbrievenbussen.”
 
Gestandaardiseerd maatwerk
 
Dat Outdoor Living voor Renson gelijk staat aan maatwerk en bulkt van de opties en personalisatiemogelijkheden, maakt deze productiesite extra bijzonder. “Zeker als je weet dat klanten van over de hele wereld eender welke terrasoverkapping op maat online kunnen configureren”, verduidelijkt Dieter Heyman. “Met één druk op de knop start hier de productie. Elke bestelling wordt volledig digitaal gecoördineerd: van configuratie over bewerking en kleuroptimalisatie tot levering. Vergelijkbaar met hoe het er in de auto-industrie aan toe gaat, maar dan nog een stap verder met unieke bestellingen tot op de mm, waarvan er geen twee dezelfde zijn. Dat was een belangrijke voorwaarde om hier duurzaam te kunnen blijven investeren in lokale productie.”
 
“En dat juichen we toe,” vult Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits aan. “Deze productiesite is een mooi voorbeeld van hoe innovatie het productniveau overstijgt, door op zoek te gaan naar de meest optimale productieflow op maat van wat er van de band rolt. De gloednieuwe productielijn vol innovatieve concepten toont de dynamiek van Renson, een huzarenstukje voor het familiebedrijf uit Waregem. Om de werknemers bij te scholen, nieuwe arbeiders op te leiden met de nieuwste technieken en taalopleidingen te organiseren, heeft Vlaanderen 2 miljoen € geïnvesteerd in het bedrijf”
 
“Elke terrasoverkapping die hier buiten gaat doorloopt een vast traject. Vanaf de onbewerkte profielen in het automatisch hoogbouwmagazijn tot de verpakking per kist is alles perfect traceerbaar. Zo kunnen we steeds optimaliseren om de duizenden uiteenlopende bestellingen op maat toch zo efficiënt mogelijk te bewerken, lakken en verpakken. Als je weet dat er tot 500 verschillende onderdelen zitten in een terrasoverkapping, dan begrijp je waarom deze productie in dat opzicht een echt huzarenstukje geworden is”, weet Frank Vanhauwaert, Group Production Director bij Renson.
 
“Deze investering is er in de eerste plaats één met het oog op de toekomst,” blikt CEO Paul Renson vooruit. “Outdoor living blijft ook de komende jaren groeien en daar willen we als innovatief bedrijf vol op inspelen. Om die groei te kunnen verderzetten zijn we voor deze vestiging dan ook altijd op zoek naar extra mensen.”
 
Het prijkt dan ook nog steeds in koeien van letters op de fabrieksmuur langs de E17. “Want ja, ook in een moderne, digitaal aangestuurde productie-omgeving heb je de juiste mensen en kennis nodig om het kwalitatief maatwerk te kunnen afleveren waar Renson voor staat,” klinkt het bij Paul Renson. “Gedreven metaalarbeiders, werkvoorbereiders, magazijniers, monteurs, lakstraat- operatoren, inpakkers, techniekers, maar ook planners en kwaliteitscontroleurs … dat zijn de profielen die we zoeken om de 50 openstaande vacatures in deze productiesite in te vullen om er ook in de toekomst de beoogde groei te kunnen realiseren. Om deze productie op volle capaciteit te laten draaien rekruteerden we sinds begin dit jaar al 50 mensen extra, waardoor hier vandaag 150 mensen tewerkgesteld zijn. Tegen begin 2022 willen we hier in totaal 200 mensen aan de slag hebben. Bij de oplevering van de test- en opleidingscentra, kantoren en showroom in 2022 zullen dat er al 300 zijn.”
 
Vandaag vrijdag 22 oktober organiseert Renson een jobdag op de nieuwe Outdoor site in de Prijkels. Op vrijdag 29 oktober volgt een tweede ‘indoor’ jobdag in Waregem.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels