Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson opent test- en demonstratiewoning in Waregem

Gerelateerde onderwerpen :

Renson opent test- en demonstratiewoning in Waregem

Renson opende zopas op een boogscheut van het hoofdkantoor in Waregem zijn Concept Home. Achter de gevel van deze moderne gezinswoning gaat een heus testcentrum schuil, waar de Waregemse fabrikant van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ in levensechte omstandigheden kan experimenteren en monitoren. De testwoning werd zopas plechtig geopend door Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en burgemeester van Waregem Kurt Vanryckeghem.

Het Concept Home is in de eerste plaats een ‘real life’ testomgeving – op termijn mét bewoners – waar tal van data zullen verzameld worden. Die data zijn van onschatbare waarde voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe technieken en om realistische doelstellingen te kunnen stellen op het vlak van energie-efficiënt, gezond en comfortabel wonen.

“Deze woning is bijvoorbeeld uitgerust met liefst drie verschillende ventilatiesystemen om die onder exact dezelfde omstandigheden te kunnen vergelijken. Maar ook om oververhitting binnenshuis tegen te gaan, zitten onze nieuwste snufjes geïntegreerd”, stelt ceo Paul Renson.

Het Renson Concept Home is ook een ‘experience center’ dat opengesteld wordt voor professionele klanten (architecten, installateurs, studiebureaus, …). Het is een schoolvoorbeeld van ben-bouwen met de nieuwste technieken voor de beste binnenluchtkwaliteit, comfortabele binnentemperaturen en aangenaam buitenleven. Hier is te zien hoe het intelligent inzetten van duurzame, natuurlijke elementen als licht en lucht op een duurzame manier bijdraagt tot gezond wonen, maar ook het beste comfort creëert.

“Ik juich toe dat bedrijven investeren in experimenten als deze om mee op zoek te gaan naar de meest energie-efficiënte technieken voor een gezond binnenklimaat. Deze woning zal nauwkeurige informatie opleveren rond hoe de gebruikte technologie op elkaar inwerkt. Zo kunnen theorie en praktijk meer op elkaar worden afgestemd. We moeten nu eenmaal efficiënter omspringen met energie om onze Europese doelstellingen te halen maar ook om de energiefactuur betaalbaar te houden”, zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Ceo Paul Renson (l.) en Vlaams minister Bart Tommelein (r.) heffen het glas op de testwoning in Waregem.

Ten slotte is dit Concept Home voor Renson de uitgelezen kans om te tonen hoe ver het vandaag kan gaan in innovatie. Het is opgebouwd rond bestaande totaalconcepten maar biedt tegelijk ook al ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Dit Concept Home biedt ons de kans om te experimenteren met nieuwigheden die inspelen op de snel veranderende architecturale facetten van bouwen en verbouwen,” aldus nog Paul Renson.

 

 

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Jan De Nul bekroond voor duurzaam ondernemen

Jan De Nul bekroond voor duurzaam ondernemen

Voor het derde jaar op rij mag Jan De Nul Group het Voka Charter Duurzaam Ondernemen als erkenning voor de uitvoering van zijn duurzaamheidsplan in ontvangst nemen. De afgelopen twee jaar deed het bedrijf dat via zijn milieudochter Envisan. Dit[…]

'Toekomst van baksteen ligt in circulariteit'

'Toekomst van baksteen ligt in circulariteit'

Duurzaamste woonwijk van Gent voltooid

Duurzaamste woonwijk van Gent voltooid

Coöperatief warmetnet voor Minerve-site in Antwerpen

Coöperatief warmetnet voor Minerve-site in Antwerpen

Meer artikels