Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson neemt Corradi over

Renson neemt Corradi over

Renson uit Waregem neemt het Italiaanse Corradi over. Die firma is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verdeling van terrasoverkappingen onder het merk Pergotenda. Met deze overname breidt Renson zijn kennis en expertise in outdoorproducten uit en verstevigt het zo ook de positie van beide merken op de markt van de terrasoverkappingen: de marktleider in lamellendaken uit Waregem slaat de handen in elkaar met de Italiaanse nummer 1 in plooidak-overkappingen.

De producten zullen ook in de toekomst onder de naam Corradi verdeeld worden en het actuele Corradi-team, inclusief de verkooporganisatie, blijft onveranderd, waardoor de continuïteit van het bedrijf en zijn activiteiten gegarandeerd is.

Bologna

Corradi startte zijn activiteiten in 1978 met de productie van doekzonwering in een artisanaal laboratorium in Bologna. Sinds 1998 ontwikkelt en produceert de firma de op maat gemaakte Pergotenda- terrasoverkappingen, die de klant toelaten hun terras maximaal te benutten. In 2010 opende de firma een vestiging in het Amerikaanse Dallas voor de assemblage en productie van hun doekzonwering en terrasoverkappingen en sinds 2011 heeft Corradi een verkoopkantoor in Lyon. Vandaag levert Corradi een breed gamma terrasoverkappingen, zonnezeilen en doekzonweringproducten. De firma heeft een productie-eenheid van 26.000 m² in het Italiaanse Bologna en verdeelt zijn producten wereldwijd via een netwerk van meer dan 1.000 geautoriseerde dealers.

Complementair

'Met deze overname breiden wij niet alleen ons productgamma uit, maar versterken wij ook onze positie op de markt van de terrasoverkappingen. Het gamma terrasoverkappingen van Corradi is complementair met onze terrasoverkappingen met kantelbare lamellen (Algarve en Camargue),' zegt ceo Paul Ren­son. 'De naam Corradi is heel bekend in en daarom zullen de producten ook voort onder die naam verdeeld worden. Beide merken blijven volledig onafhankelijk naast elkaar bestaan. Om de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten voor de klanten te garanderen en verder te bouwen op de Corradi-kennis in verband met producten en markt, blijft het Corradi-team, inclusief de verkooporganisatie, onveranderd en onafhankelijk actief', vult Paul Renson aan.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

De bouwsector is vandaag – op een paar positieve uitzonderingen na – nog heel klassiek in zijn communicatie. “Aannemers pakken vooral uit met wat ze in het verleden al gerealiseerd hebben, terwijl het ‘hoe’ en meer[…]

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal