Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson levert gevelbekleding en zonwering voor NAVO-hoofdkwartier

Gerelateerde onderwerpen :

Renson levert gevelbekleding en zonwering voor NAVO-hoofdkwartier

© BELGIAN AIR FORCE

In Brussel kwam recent een einde aan één van de grootste bouwwerven van Europa. Het iconische nieuwe NAVO-hoofdkwartier is een ontwerp van SOM+ Assar Architects naar het beeld van verstrengelde vingers, wat symbool staat voor de verbondenheid onder de NAVO-lidstaten. De immense internationale uitstraling van dit complex heeft ook een Belgische inslag: VK Engineering stond in voor het ontwerp van alle technieken en Renson leverde de gevelbekleding en structurele zonwering.

Gigantisch

Een oppervlakte van 250.000 m², acht kantoorvleugels rond een centrale hal, plaats voor 4.000 medewerkers en een verwacht gemiddeld bezoekersaantal van 500 mensen per dag. Het zijn maar enkele van de cijfers die de grootsheid van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel perfect typeren.

Met alle denkbare faciliteiten voor handen is het een echt dorp op zich. Dat strekt zich uit rond het imposante hoofdgebouw waar kantoren, een conferentiecentrum, restaurants, winkels en faciliteiten voor de pers zijn ondergebracht, maar telt daarnaast net zo goed een industrieel gebouw dat – behalve verschillende werkplaatsen – alle logistiek en technieken huisvest, een personeelscentrum met een restaurant, een cafetaria, sport- en vrijetijdsfaciliteiten, enz ...

Gevelbekleding

Inzake internationale uitstraling kan een project als dit wel tellen en dus is Renson niet weinig fier dat in het ontwerp ook plaats was voor de zowel praktische als decoratieve Linius-lamellenwandsysteem als -gevelbekleding. Geëxtrudeerde aluminium lamellen zijn daarbij onzichtbaar op verticale houders gemonteerd voor een strak ogend resultaat.

In dezelfde stijl ontwikkelde Renson bovendien speciaal voor dit project zowel verticale als horizontale zonwerende velden met nieuwe Icarus-schildvormige (contego) lamellen voor het ‘staff center’, met respect voor de consequente strakke look & feel van het gebouw.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor de opendraaiende luiken met Renson Icarus Plano-lamellen die – gemonteerd in Loggia-frames aan het ‘guard house south’ – zorgen voor een dynamische zonwering in functie van een comfortabel binnenklimaat.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Meer artikels