Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson levert Fixscreens voor prestigeproject in Shanghai

Renson levert Fixscreens voor prestigeproject in Shanghai

De recente groei en passie voor innovatie brachten Renson eind 2015 nog tot in de finale van de prestigieuze Belgische wedstrijd 'onderneming van het jaar'. En hoewel de activiteiten van het Waregemse bedrijf al langer sterk internationaal georiënteerd zijn, ligt de uitdaging er voor Renson nu in om uit te groeien tot een wereldspeler in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen. Het binnenhalen van een nieuw prestigieus project in Shanghai zet het bedrijf nog eens extra in de spotlights.

Shanghai

Renson is al sinds 2013 actief op de Aziatische markt. Vandaag is de trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen vertegenwoordigd in China, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Thailand, Indonesië en Japan. 'Renson gooide eerder al eens hoge ogen door een Lagune-terrasoverkapping te installeren op de 58ste verdieping van het Ritz Carlton hotel in Shanghai. Maar het 'Black Forest'-project in Shanghai is nu wel het eerste project van deze grootteorde in Azië', verduidelijkt Rick Heintjes, sales manager van Renson voor Azië.

Drie torens

'Dit project omvat de plaatsing van liefst 3.000 Fixscreens in high-end residentiële appartementen, verdeeld over drie torengebouwen. De eerste van die torens werd al uitgerust met 985 van die types doekzonwering. Het contract voor het tweede en derde torengebouw werd eind september 2015 gesloten, met plaatsing voorzien in mei 2016. Deze overeenkomst is met haar waarde van meer dan 1,8 miljoen ' de grootste deal die Renson tot op vandaag op de Aziatische markt kon sluiten', weet Heintjes.

Renson wil uitgroeien tot een wereldspeler in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen.

Wereldspeler

'Renson's ambitie bestaat erin om van een Belgisch bedrijf uit te groeien tot een wereldspeler in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen. Projecten als dit in Shanghai geven ons een nieuwe boost om verder te gaan op de ingeslagen weg', besluit ceo Paul Renson (l. op de foto onderaan).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

De stad Brussel lanceert een open projectoproep gericht op initiatieven die inzetten op gender en stedenbouw. Ze maakt hiervoor 80.000 euro vrij. Volgens het Brusselse stadsbestuur is de publieke ruimte van en voor iedereen, maar wordt deze in[…]

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde