Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson lanceert Fixscreen Solar, een renovatiescreen op zonne-energie

Gerelateerde onderwerpen :

,
Renson lanceert Fixscreen Solar, een renovatiescreen op zonne-energie

Grote ramen zorgen voor flink wat daglicht binnenshuis. En dat is mooi meegenomen, maar afgelopen zomer bewees nog maar eens dat er ook een keerzijde aan de medaille is. Oververhitting loert namelijk om de hoek als je geen maatregelen neemt om de zon tegen te houden nog vóór die het glas bereikt. Dankzij de Fixscreen Solar kan dat heel eenvoudig ook bij bestaande ramen, zonder kap-, breek- of elektriciteitswerken.

De Fixscreen Solar is een windvaste screen om voor het raam te plaatsen. Dit type doekzonwering werkt dankzij een zonnecel op de voorkant van de kast op zonne-energie, zonder elektrische bedrading. Dat betekent dat die eenvoudig en zonder breekwerken op elk raam gemonteerd kan worden, tot maximum 10,8 m². Daarmee is de Fixscreen Solar een perfecte oplossing voor renovatie of installatie op bestaande woningen om oververhitting binnenshuis in de toekomst voor te zijn.

De compacte zonnecel kan naar keuze links of rechts op de kast geplaatst worden. De screen wordt standaard geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onder de kast. Zowel motor als batterij zijn eenvoudig bereikbaar.

Dynamische doekzonwering als deze zorgt trouwens niet alleen voor aangename binnentemperaturen in de zomer, maar laat tegelijk ook toe om in de winter toch optimaal te blijven besparen op stookkosten dankzij de binnenvallende zon.Klanten die op zoek zijn naar één consequente stijl voor alle uitbreidingen aan hun huis vinden hun gading in het Algarve-assortiment van Renson voor zowel hun carport als hun terrasoverkapping, met vast of kantelbaar lamellendak.

Buiten leven kan het hele jaar door … als je maar op het juiste moment beschut kan zitten tegen de felle zon, een kille wind of onverwachte regenbui. Een Algarve terrasoverkapping van Renson zorgt daarvoor, vrijstaand, aangebouwd of ingebouwd in een bestaande dakstructuur. De kantelbare lamellen in het dak opent men volgens de gewenste hoeveelheid zon. Bij regen gaan die uiteraard helemaal dicht, waarbij het water zijdelings afgevoerd wordt naar de geïntegreerde afvoerleidingen in de kolommen. De nieuwe generatie Algarve-terrasoverkappingen kan je – behalve screens – voortaan zelfs pimpen met glazen of Loggia-schuifpanelen om ook beschut te zitten tegen de wind.

Algarve Canvas

Met de Algarve in de Canvas-variant voortaan ook beschikbaar met vast dak, opent dit plots heel wat meer perspectieven op het terras. Dat kan je voortaan deels overkappen met een vast dak – bv. boven de buitenkeuken – en deels met een lamellendak om elders toch nog van de zon te kunnen genieten, alles in éénzelfde structuur.

De Algarve Canvas biedt bovendien de oplossing voor wie naast zijn terrasoverkapping ook op zoek is naar een carport in dezelfde stijl. Zo kan de klant beide uitbreidingen perfect combineren in de uniforme look & feel van de woning en tuin. Zo hoort zelfs een oversteek of luifel boven de voordeur tot de mogelijkheden, en dat alles zonder ook maar één zichtbare schroef.Het vaste dak van de Algarve Canvas is opgebouwd uit twee lagen: bovenaan een stevig dak uit gelakte, geprofileerde staalplaat, onderaan een naadloos plafond zonder dwarsbalken of tussenliggers, dankzij het strak opgespannen doek, bekend van de Fixscreen-doekzonwering waar Renson al sinds jaar en dag pionier in is. Net zoals de Algarve met lamellendak is ook hier de waterafvoer onzichtbaar geïntegreerd in de structuur.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw sloot zondagavond de deuren met afgerond 187.000 bezoekers op de teller. De vernieuwde editie kon op heel wat enthousiasme rekenen van zowel bezoekers als exposanten. De beurs lag volgens de organisatoren zelfs op koers voor een lichte[…]

Belg is klaar voor nieuwe woonvormen en slimme technieken

Belg is klaar voor nieuwe woonvormen en slimme technieken

Bouwsector in België groeit vier keer sneller dan de rest van de economie

Bouwsector in België groeit vier keer sneller dan de rest van de economie

Reeks vakbeurzen uitgesteld door Covid19

Reeks vakbeurzen uitgesteld door Covid19

Meer artikels