Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson investeert in China

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Renson investeert in China

(c) Renson

Renson nam eind vorig jaar een nieuwe site in gebruik in Huizhou (provincie Guangdong, China). Daar zal Renson de windvaste Fixscreen-doekzonwering voor de lokale Chinese markt produceren.
 

 

“Deze investering voor de toekomst was nodig om die sterk groeiende afzetmarkt sneller te kunnen beleveren. Ook in China zijn oververhitting en energiebesparing op het vlak van koeling een echt ‘hot item’. Zo is in het district Shanghai onder bepaalde voorwaarden zonwering zelfs al opgenomen in de bouwvoorschriften”, aldus CEO Paul Renson.
 
“Ik heb het vaak over ‘lokale verankering’, maar die heeft voor Renson twee gezichten: met het gros van de productie in België kunnen we blijven tegemoet komen aan de hoge kwaliteit waarvoor Renson als merk staat. Tegelijk richten we onze blik ook volop op de rest van de wereld, getuige ons verdelersnetwerk in 83 landen. En dankzij gespecialiseerde partners in verschillende uithoeken van de wereld kunnen we overal snel en op maat leveren en installeren”, aldus Paul Renson.
 
“Renson is intussen al enkele jaren actief op de Chinese markt en dat resulteerde in een aantal prestigieuze projecten, zoals het Black Forest appartementencomplex in Shanghai. Daarbij staat telkens opnieuw vooral de onberispelijke kwaliteit van de Fixscreen-doekzonwering hoog aangeschreven bij de plaatselijke ontwikkelaars. Om die op deze groeimarkt in de toekomst snel te kunnen leveren, drong deze investering ter plaatse zich op. De focus ligt daarbij vooral op de projectmarkt (80%), hoewel we er ook de residentiële markt (20%) willen mee aanboren.”

Lokale productie

Renson produceert in Huizhou doekzonwering die specifiek aangepast werd aan de noden van de Chinese markt. De nieuwe productiesite beslaat in totaal 1.310 m² voor de productie van Fixscreen, met mogelijkheid om later nog uit te breiden. Intussen draait de productie er op volle toeren en recent rolde een eerste grote bestelling van 1.000 Fixscreens van de band. “Om onze Belgische Renson-kwaliteit ook ter plaatse te kunnen blijven garanderen, werden de mensen die daar aan de slag gaan in eerste instantie in onze eigen productie in België opgeleid en getraind”, schetst Paul Renson het voortraject van deze investering. “Maar ook bij de start van de productie daar, worden ze begeleid door Belgische medewerkers die de producten door en door kennen.”
 
“Nieuwe faciliteiten als deze zijn uiteraard belangrijke investeringen, maar nog belangrijker is de investering in de mensen die er aan de slag gaan. Zij zijn het die wereldwijd instaan voor de topkwaliteit die we produceren. Zelfs aan de andere kant van de wereld moet die onberispelijk zijn en dus sparen we kosten noch moeite om hen onder te dompelen in het Renson-DNA dat ons zo kenmerkt.”

The Belgian House

De investeringen van Renson in China blijven niet bij de productie van zonwering. Met de  The Belgian House in Shanghai opende op 27 november 2020 een unieke ontmoetingsplek waar architecten, ontwerpers en projectontwikkelaars de beste Belgische merken voor interieur- en outdoor kunnen ontdekken. The Belgian House is een initiatief van zeven partners: behalve Renson zetten ook PR-Living, Kreon, Decospan, Basalte, Reynaers en Royal Botania hun schouders hieronder.
 
“Hier kunnen we architecten uit Shanghai en heel China warm maken voor de premium designproducten van Renson. Dit is een buitenkans om onze designoplossingen voor gezonde, comfortabele binnen- en buitenruimten aan hen voor te stellen”, meent de CEO van Renson.
 
Het 250 m² grote beleveniscentrum ligt op het binnenplein van het Shanghai People's Fine Arts Publishing House op Changle Road. Deze omgeving heeft niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar biedt ook een podium voor de meest kwaliteitsvolle designtrends. The Belgian House giet inspirerende producten van alle partners in één authentiek Belgisch designconcept. Er is zelfs een eigen café met Belgische bieren. In het gebouw worden workshops georganiseerd en het doet ook dienst als tijdelijke ontmoetingsplaats.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeren middels isoleren

Publireportage

Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet[…]

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Publireportage

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Meer artikels