Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renson Endura Delta, vraaggestuurd D+-systeem met app-bediening

Renson Endura Delta, vraaggestuurd D+-systeem met app-bediening

Renson pakte op Batibouw uit met de Endura Delta, een vraaggestuurd D+-ventilatiesysteem dat een stuk verder gaat dan de bestaande D-systemen. Met vraagsturing afgestemd op de behoeften van bewoners moeten die niet langer wakker liggen van de luchtkwaliteit in hun woning. Detectoren in de afzuigunit bepalen op basis van continue metingen hoe intensief in huis geventileerd moet worden, zodat ze op elk moment van de dag en in elke ruimte kunnen genieten van gezonde binnenlucht.

App-bediening

Om gebruikers te betrekken bij de correcte bediening van hun ventilatiesysteem werd een app ontwikkeld om de ventilatie-unit vanaf je smartphone aan te sturen. Wie niet ten volle begrijpt hoe een D-systeem werkt, zal het onvermijdelijk verkeerd gebruiken. Een logische bediening aan de hand van een slimme app is dan ook een extra tool om met een D-systeem correct te ventileren en zo mee te zorgen voor een gezond binnenklimaat. Via de app is het mogelijk om de algemene luchtkwaliteit te monitoren het ventilatieniveau te programmeren en in te stellen op basis van CO2-detectie en vervuiling in huis. De app meldt bovendien wanneer filters het best vervangen kunnen worden.

Een standaardprogrammatie is ingesteld op de theoretisch optimale luchtkwaliteit, maar dankzij de app is dit systeem in de praktijk dus heel makkelijk voort af te stemmen op basis van je specifieke ventilatiebehoeften.

Welk ventilatiesysteem

Voor wie constant thuis is, bewust bezig is met ventilatie of hoge akoestische eisen stelt, is een D-ventilatiesysteem zeker een juiste keuze. Maar de klant moet zich dan wel bewust zijn van de extra kosten die dit met zich brengt voor het onderhoud van de leidingen (elke vijf jaar) en de warmtewisselaar (elk jaar) en het tijdig vervangen van de filters (elk half jaar).

Voor wie niet wakker wil liggen van ventilatie is het C+-systeem dan weer een logischere optie. Maar uiteindelijk spelen heel wat meer factoren een rol: gaat het om renovatie of nieuwbouw, welke eisen stelt de klant inzake energiezuinigheid, wil die klant ook in de slaapkamers vervuilde lucht gecontroleerd kunnen afvoeren, hoe wil hij verse lucht binnenbrengen en hoeveel E-peilpunten winst denkt hij met het ventilatiesysteem op te strijken' Voor welk type ventilatiesysteem de klant uiteindelijk kiest, hangt steeds vaker af van persoonlijke behoeften.

Healthy Spaces

Renson lanceerde op Batibouw de campagne Creating Healthy Spaces waarbij het publiek duidelijk wordt gemaakt dat een gezonde levensstijl verder gaat dan voldoende bewegen en gezond eten. 'Gezond wonen' is minstens zo belangrijk als je weet dat mensen gemiddeld 85% van hun tijd binnen doorbrengen, waarvan 70% in hun eigen woning.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over