Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renovatiepremies stijgen fors

De uitbetaalde premies voor energiebesparende renovaties van woningen zijn fors gestegen, zo blijkt uit de cijfers van het aantal en de bedragen van de uitgekeerde reg-premies in het eerste kwartaal van dit jaar. Netwerkbeheerders betalen die om rationeel energieverbruik te bevorderen. Terwijl in 2014 de premies voor dak-, vloer-, spouwmuur- en andere isolatie daalden, gebeurde nu een ommezwaai.

Dakisolatie blijft de populairste vorm van energiebesparing. Het totale bedrag aan premies nam met de helft toe, wat aangeeft dat er grotere daken maar ook meer dakoppervlakte is geïsoleerd. Sinds vorig jaar zijn de maximale dakoppervlaktes waarvoor een premie kan worden aangevraagd afgeschaft. Bovendien bestaat voor dakisolatie ook een federale belastingvermindering. Voor vloer- en kelderisolatie steeg het totale uitgekeerde bedrag met 35%. In spouwmuur-, buitenmuur- en glasisolatie werd minder geïnvesteerd, maar ook daar werden grotere oppervlaktes geïsoleerd.

Het aantal dossiers voor de vorig jaar ingevoerde combipremie neemt eveneens toe. Wie zowel muren als glas isoleert, krijgt daarvoor een hoger bedrag dan beide premies afzonderlijk opleveren. Bij niet-woongebouwen, zoals bedrijfspanden en winkels, daalt het aantal dossiers, maar stijgt het totale uitgekeerde bedrag aan energiepremies met ruim 34%.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette