Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renovatieplan voor station Vilvoorde

Gerelateerde onderwerpen :

Het station van Vilvoorde is compleet verouderd en het renovatiedossier lag vele jaren stil. Nu zou de NMBS toch werken aan een plan om het station in verschillende fasen te renoveren. Reeds in 2008 werd een masterplan voor het Vilvoordse station opgesteld, waarbij naast de renovatie van het gebouw ook de aanleg van een nieuwe ondergrondse tramlijn hoorde. Omwille van besparingen werd daar nooit werk van gemaakt, met als gevolg een verloederd station met vochtige gangen, versleten trappen en een vervallen infrastructuur.

Meerjarenplan

Omdat de renovatie en de heraanleg van het station aan elkaar gekoppeld zijn, moet er een akkoord komen over het volledige plan. Dat betekent dat de NMBS en Infrabel het dossier samen moeten aanpakken, maar deze laatste kampt met strikte besparingsmaatregelen en wil vooraleer nieuwe projecten in gang te zetten wachten op het meerjarenplan van de federale regering. De NMBS wil de kosten van Infrabel eventueel prefinancieren, maar bereikte geen akkoord.

Gefaseerd

De NMBS zou nu echter onderzoeken of de werkzaamheden gefaseerd kunnen worden uitgevoerd zodat de meest dringende renovaties toch snel kunnen gebeuren. Het opknappen van de perrons en de aanleg van de ondergrondse tramlijn kunnen dan later gebeuren. Gefaseerd werken maakt het project wellicht wel duurder. In het masterplan van zeven jaar geleden werd het totale kostenplaatje voor de renovatie en de tramlijn geraamd op 20 miljoen '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Het district en de stad Antwerpen zullen de komende jaren het Stadspark terug opwaarderen naar zijn oorspronkelijke landschapsstijl, rekening houdend met de hedendaagse noden. Zopas werd hiervoor het voorontwerp goedgekeurd dat tot stand kwam na[…]

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Meer artikels