Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renovatie voor sportcomplex Vroegegroenten in Vorst

Renovatie voor sportcomplex Vroegegroenten in Vorst

Het 60 jaar oude complex Vroegegroenten in Vorst wordt grondig gerenoveerd. Behalve een nieuw onthaal komt er ook een uitbreiding op het dak met twee multifunctionele ruimtes en een dakterras. Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel, treedt op als bouwheer.

Het complex in de Vroegegroentenstraat zal worden verbouwd om zowel de toegankelijkheid van het gebouw als het comfort van de zalen te verhogen. Ook de toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit wordt verbeterd met onder andere een lift. Het onthaal, een lager volume in rode baksteen, zal worden afgebroken en vervangen door een nieuw volume met veel grote ramen.



In het gebouw zelf worden vooral lokale interventies voorzien, zoals de vernieuwing van de sanitaire voorzieningen, de renovatie van de kleine sportzaal, de vernieuwing van de technische installaties, zoals verwarming, elektriciteit en ventilatie, …. De grote sportzaal, de crèche en de conciërgewoning blijven zoals ze zijn.

Op het dak worden twee polyvalente zalen met kleedruimtes opgetrokken, tot groot genoegen van de buurtbewoners die hiervan gebruik zullen kunnen maken en waar een uitgebreid aanbod aan activiteiten kunnen worden georganiseerd . De resterende ruimte van de daktuin wordt opnieuw ingericht.



Ook de gevel van het gebouw zal een hele transformatie ondergaan. Architectenbureau AgwA en ingenieursbureau JZH & Partners kozen voor lichte tinten voor de verschillende volumes, om het complex als geheel een meer uniforme uitstraling te geven.

De uitvoeringstermijn van de werken wordt geschat op 2,5 jaar. Beliris en de gemeente Vorst trekken hier ongeveer 2.871.000 € voor uit. De sportverenigingen en het kinderdagverblijf die gevestigd waren in het complex, zijn inmiddels verhuisd naar een andere locatie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Het Leuvense Hogeschoolplein kreeg de voorbije maanden in afwachting van een volledige heraanleg binnen enkele jaren, een grondige opfrisbeurt. Het wat verwaarloosde plein werd opgesmukt met veel groen, ontspanningsplekjes, speelattributen en[…]

Suikersite staat model voor duurzaam ecosysteem

Suikersite staat model voor duurzaam ecosysteem

Herbosch-Kiere verstevigt havendammen in Litouwen

Herbosch-Kiere verstevigt havendammen in Litouwen

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Meer artikels