Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renovatie Punta Linea gestart in Aartselaar

Renovatie Punta Linea gestart in Aartselaar

Sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning is aan de Antwerpsesteenweg 38 in Aartselaar begonnen met de herbestemming van het voormalige bedrijfsgebouw Punta Linea tot een nieuw sociaal woonproject met negen huurappartementen. Morgen Architectuur uit Antwerpen tekende de plannen voor dit project en aannemer Alpas uit Dendermonde voert de werken uit. In mei 2019 moet alles rond zijn, zodat de nieuwe bewoners kort nadien hun intrek kunnen nemen in de appartementen.

In 2013 kocht de huisvestingsmaatschappij het kantoorgebouw uit 1992. Na de werken zal het plaats bieden aan negen wooneenheden, waarvan twee appartementen met één slaapkamer, drie met twee slaapkamers en vier met drie slaapkamers. Het voormalige bedrijfsgebouw wordt volledig geïsoleerd. Daarvoor worden de voor- en achtergevel verwijderd en nadien teruggeplaatst. Alle appartementen krijgen een eigen terras. Er wordt ook een recuperatiesysteem voor water voorzien.

“De plannen voor dit project liggen vast sinds 2013. We zijn uiteraard blij dat we nu ook effectief met de concrete realisatie van start kunnen gaan. Op deze manier creëren we negen nieuwe wooneenheden zonder bomen te kappen of bijkomende percelen aan te spreken. Dit project brengt Aartselaar alweer een stapje dichter bij het behalen van het sociaal objectief”, onderlijnt Dirk de Kort, voorzitter van De Ideale Woning.

“Leegstaande bedrijfsruimtes ombouwen naar een woonfunctie in de dichtbebouwde rand rond Antwerpen biedt de mogelijkheid om extra woningen te realiseren zonder open ruimte aan te snijden. De Ideale Woning heeft de jongste jaren dan ook sterk ingezet op het verwerven van leegstaande bedrijfsruimten, onder andere in Aartselaar, Mortsel, Wommelgem en Edegem. Dit geeft ons de mogelijkheid om meer dan 200 sociale woningen te bouwen op deze sites”, zegt Dirk de Kort, voorzitter van De Ideale Woning.

Tegen 2025 moet Aartselaar 143 sociale huurwoningen realiseren. De gemeente verwacht 95 sociale huurwoningen klaar te hebben tegen 2023. De 48 woningen die nog extra nodig zijn, werden ondertussen al vergund en zullen in principe tegen 2025 afgewerkt zijn.

“Momenteel zijn reeds vier sociale woonprojecten afgerond die plaats bieden aan 31 gezinnen. Sommige woningen zitten verspreid over de gemeente, andere werden ondergebracht in appartementsgebouwen (o.a. aan de August De Boecklaan en de Hoevelei). In juni worden 25 nieuwe flats aan de Palmboomstraat in gebruik genomen. Na de zomer worden nog 49 sociale woningen gepland. Naast het project Punta Linea aan de Antwerpsesteenweg zijn nog projecten op komst aan de Beukenhoflaan, de Emiel Hullebroecklaan en de August De Boecklaan”, besluit schepen van Woonbeleid Willy Hameau.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe CEO en uitbreidingsplannen voor Dewaele Vastgoedgroep

Nieuwe CEO en uitbreidingsplannen voor Dewaele Vastgoedgroep

CEO Filip Dewaele van het gelijknamige vastgoedbedrijf geeft zijn functie door aan Sofie Spriet. Zelf wordt hij voorzitter van de raad van bestuur. Daarnaast wil de vastgoedmakelaar de komende vijf jaar zijn netwerk uitbreiden van 43 naar[…]

Bouwvergunning voor woonproject Asperre in Mechelen

Bouwvergunning voor woonproject Asperre in Mechelen

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Meer artikels