Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

RenoC+ube van Renson: vraaggestuurde ventilatie voor renovaties

RenoC+ube van Renson: vraaggestuurde ventilatie voor renovaties

Ventilatie is verplicht bij nieuwbouwprojecten, maar bij renovatie kiezen verbouwers vooral om hun woning beter te isoleren en luchtdichter te maken. Het is echter ook belangrijk om voldoende te ventileren. Dat effi­ciënte ventilatie ook bij renovatie geen obstakel mag vormen, bewijst Renson met RenoC+ube, een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat specifiek ontwikkeld werd voor toepassingen in renovatieprojecten.

RenoC+ube voert de vervuilde lucht in de natte ruimtes af. Dynamische sensoren analyseren 24 uur/dag de afvoerlucht op vocht en passen het ventilatieniveau aan de daadwerkelijke behoefte van de gebruikers aan. De ventilator zelf wordt geïntegreerd in de dakdoorvoer en zit dus buiten de bouwschil, wat zorgt voor een geruisloze werking. In de afvoerruimtes ziet de gebruiker enkel design-afvoermonden uit aluminium. Door zijn compacte formaat is dit systeem geschikt voor inbouw in een verlaagd plafond of tussen de dakspanten van een uitbouw.

RenoC+ube en de afvoermonden zijn met elkaar verbonden via Easyflex, een flexibel luchtkanaalsysteem uit pe-kunststof. De gladde binnenwand van het dubbelwandige luchtkanaal is uitgerust met antistatische en antibacteriële additieven om ophoping van stof en het uitbreken van bacteriehaarden te voorkomen. De combinatie van hoge debieten aan lage luchtsnelheden resulteert in een bijzonder stille manier van ventileren. De hoge luchtdichtheid van het geheel garandeert op zijn beurt dat de vooropgestelde debieten in alle ruimtes gehaald worden. De eenvoudige opbouw van het systeem resulteert in een snelle installatietijd en laat toe om achteraf makkelijk wijzigingen aan te brengen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar