Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renewi bestelt 200 DAF-trucks

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Renewi bestelt 200 DAF-trucks

© DAF Belux

Renewi, het internationale waste-to-productbedrijf, heeft opnieuw een grote bestelling geplaatst bij DAF. Het gaat om 200 CF-voertuigen met verschillende opbouwsystemen waarvan de eerste exemplaren al aan de recycler zijn overgedragen. Het betreft een aantal CF FAG-achterladers voor rolcontainers met kraakperssysteem bestemd voor het inzamelen van verschillende afvalstromen.

De internationaal opererende onderneming heeft in 2018 de eerste grote bestelling geplaatst bij DAF. Toen ging het om 250 nieuwe CF-trucks. Het nieuwe vraag van dit jaar is de volgende stap in de verduurzaming van het wagenpark. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF de juiste partner. Voorts waren de snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de lage total cost of ownership, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership doorslaggevend voor Renewi.

Opbouw

“Renewi heeft 200 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen voor de Belgische en Nederlandse markt. DAF blijft hiermee preferred suplier”, aldus Koen Van Braeken, Fleet Sales Manager DAF Trucks Belux. “Het gaat om een grote variëteit aan chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel van de voertuigen voor de Belgische markt zijn achterladers voor rolcontainers met een kraakperssysteem en voertuigen met een containerhaakarmsysteem. Het order omvat voorts kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, vacuümtrekkers met sliboplegger, trekkers voor opleggers met een kipperopbouw en met een ‘walking floor’ en voertuigen voor het inzamelen en vernietigen van vertrouwelijke documenten.

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De onderneming geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in stadscentra.
Duurzaamheid is één van de kernwaarden die ten grondslag ligt aan alles wat Renewi doet. Ruim 90% van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in zeven landen met een wagenpark van meer dan 2.400 voertuigen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Fietskoeriers leveren bouwmaterialen in centrum Antwerpen

Fietskoeriers leveren bouwmaterialen in centrum Antwerpen

In de Antwerpse binnenstad kunnen aannemers voortaan spoedbestellingen van bouwmaterialen gratis per fiets laten leveren op hun bouwwerven. De dienst wordt gelanceerd door BMB Bouwmaterialen in samenwerkinng met fietskoerier OOVelo om de vele[…]

Enorme betonnen drempel voor stormvloedkering getransporteerd

Enorme betonnen drempel voor stormvloedkering getransporteerd

Nieuw offshore installatieschip voor DEME

Nieuw offshore installatieschip voor DEME

Vrachtwagens onder bovenleidingen op de snelweg?

Vrachtwagens onder bovenleidingen op de snelweg?

Meer artikels