Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renault Trucks levert meer dan 100 voertuigen voor ORES

Gerelateerde onderwerpen :

Renault Trucks levert meer dan 100 voertuigen voor ORES

©

Renault Trucks levert 107 aan ORES, de grootste beheerder van gas- en elektriciteitsnetwerken in Wallonië en te vergelijken met Eandis of Infrax in Vlaanderen.

Als intercommunale werkt ORES met openbare aanbestedingen voor de aankopen. Renault Trucks, dat vijf jaar geleden een eerste aanbesteding voor ORES binnenhaalde, heeft zopas de eerste voertuigen geleverd uit de tweede aanbesteding op rij.

ORES telt 2.350 medewerkers en zet voor zijn activiteiten een vloot van 1.050 voertuigen in. Daarbij zijn 140 trucks van meer dan 7,5 ton. ”We hebben net een K460 6x6 in ontvangst genomen die we voor heel uiteenlopende opdrachten inzetten, van het vervangen van een paal die bij een verkeersongeval afgebroken is tot de ingebruikname van een gasleiding. Voor dezelfde toepassingen hebben we al een Kerax, een C 6x2 en vijf exemplaren van de C 4x2, zodat elke regio een eigen kraanwagen heeft”, zegt transportdirecteur Benoît Regnier van ORES.

Behalve kraanwagens zet ORES ook tot ateliers omgebouwde trucks in voor het gasnetwerk en vooral vrachtwagens met hoogtewerkers voor het beheer van het elektriciteitsnet. Het gaat om 82 Midlums (waarvan 17 4x4-uitvoeringen), zeven stuks van de D12, zeven exemplaren van de D10, drie Midliners en drie Masters. De voertuigen rijden gemiddeld 20.000 km per jaar en blijven tien jaar in dienst. Voortaan wordt voor elke aankoop ook een onderhoudscontract voor tien jaar gesloten.

Binnenkort ontvangt ORES een D Wide CNG 4x2 van 19 ton. Dat wordt het eerste voertuig van Renault Trucks met een aardgasmotor in België. Als beheerder van het gasdistributienetwerk is het maar normaal dat ORES het voorbeeld geeft.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Compacte graafmachine met hoge hefkracht

Compacte graafmachine met hoge hefkracht

BIA presenteert de nieuwe PW158-11 van Komatsu, een graafmachine op banden met een ‘short tail’. Met een indrukwekkend gewicht van 16 ton biedt deze nieuwe graafmachine alle veelzijdigheid en innovatie van de Komatsu PW-11-reeks:[…]

Troostwijk veilt voor het eerst jonge en 'bijna nieuwe' bouwmachines

Troostwijk veilt voor het eerst jonge en 'bijna nieuwe' bouwmachines

Demo Days pas in 2022

Demo Days pas in 2022

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Meer artikels