Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Renault Trucks levert eerste elektrische bouwtruck

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Renault Trucks levert eerste elektrische bouwtruck

(c) Renault Trucks

Renault Trucks leverde zopas een eerste elektrische bouwtruck aan de Franse Noblet-groep. Deze eerste D Wide ZE 26 ton 6x2 werd uitgerust met kipper en kraan. Ook Belgische klanten kunnen deze elektrische bouwtruck reeds bestellen. De levertermijnen zijn afhankelijk van de gekozen opbouw.
De vrachtwagenfabrikant levert de D Wide ZE met gestuurde achteras. Deze volledig elektrische vrachtwagen is uitgerust met vier batterijen van 66 kWh.
 
Door het lage geluidsniveau en de afwezigheid van uitlaatgassen is de Renault Trucks D Wide ZE perfect geschikt voor de aanpak van bouwplaatsen in stedelijke en voorstedelijke gebieden.
 
Op deze bouwplaatsen zullen de werkfasen met kranen of laadbakken, waarbij de motor niet kan worden stilgelegd, voortaan zonder CO2-uitstoot en zonder geluid kunnen worden uitgevoerd. Het comfort van de werknemers en de kwaliteit van het leven van de omwonenden zal aanzienlijk worden verbeterd.
 
Het gebruik van een elektrische truck op de bouwplaats elimineert ook één van de problemen van offroad-gebruik, namelijk het stofvrij maken, zonder dat er een verticale uitlaat moet worden geïnstalleerd.
 
Het is precies deze 'nuluitstoot' waar Noblet naar streeft en waar het bedrijf voordelen in ziet die de concurrentie niet heeft. “Bepaalde klanten, in steden in de regio Ile-de-France, zullen voor bepaalde locaties bereid zijn meer te betalen voor trucks en machines die grotendeels koolstofvrij en vooral stil zijn”, meldt de onderneming.
 
De keuze van de Noblet-groep viel op een D Wide ZE uitgerust met vier  66 kWh-accupacks, die in minder dan 10 uur kunnen worden opgeladen op een 22 kW-stopcontact en in minder dan twee uur bij snelladen (150 kW).
 
Het voertuig, dat in Ile-de-France zal worden ingezet, kan gemakkelijk worden opgeladen nabij de interventiesites of op enkele stations in Parijs die geschikt zijn voor industriële voertuigen. Een gedeeltelijke lading van één uur op een 22 kW-stopcontact geeft het voertuig 15 tot 20 km actieradius, waardoor elektrisch de ideale technologie is voor gebruik in de stad.
 
De Groupe Noblet heeft 45 jaar ervaring in de verhuur van bouwmachines en vrachtwagens. De groep is in de loop der jaren naar eigen zeggen uitgegroeid tot leider in de dienstverlening aan openbare werken, bouwbedrijven en groenvoorzieningen en onderscheidt zich met name door een echte alomvattende milieuaanpak.

Met ruim een eeuw Franse knowhow inzake vrachtwagens levert Renault Trucks voertuigen (van 2,8 tot 120 ton). Renault Trucks maakt deel uit van Volvo Group.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

14,3 miljoen € steunmaatregelen voor binnenvaartsector

14,3 miljoen € steunmaatregelen voor binnenvaartsector

De komende vier jaar maakt Vlaanderen bijna 12,5 miljoen € vrij om de modal shift van het wegvervoer naar de binnenvaart extra te stimuleren en de frequentie te verhogen. Het resterende bedrag wordt verder aangevuld door de havenbedrijven[…]

28/01/2022 | TransportBouwmaterialen
MCS Rental Software: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Publireportage

MCS Rental Software: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Opel levert eerste bestelwagen op waterstof

Opel levert eerste bestelwagen op waterstof

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Meer artikels