Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Remeha en Techneco bundelen krachten

Gerelateerde onderwerpen :

Remeha en Techneco bundelen krachten

De overeenkomst tussen Remeha en Techneco werd getekend door (achterste rij vanaf l.) Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk (algemeen directeur van Remeha) en (voorste rij vanaf l.) Pieter van Alphen (algemeen directeur van Techneco), Carolina Wielinga en Caroline van Alphen.

Klimaatspecialist Remeha neemt alle aandelen over van Techneco, een Nederlandse specialist in warmtepompen. Door de overname versterken beide partijen zich op de warmtepompmarkt om zo een marktleidende positie op te bouwen. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha actief in de markt.

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor klimaatbeheersing en telt ruim 500 medewerkers. Het bedrijf geeft op eigentijdse wijze invulling aan ontwikkeling, productie en marktbenadering, waarmee het in Europa uitgroeide tot een vooraanstaande fabrikant. Remeha is marktleider in de utiliteitssector en wil duurzame binnenklimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken om zo belangrijke stappen te zetten naar een CO2-neutrale samenleving. Daarom wil Remeha voort  groeien in warmtepompen. Remeha is één van de voornaamste merken van de BDR Thermea Group uit Apeldoorn. Deze groep realiseert met 6.500 medewerkers in ruim 80 landen een omzet van 1,7 miljard €.

Techneco is 23 jaar geleden opgericht en onderscheidt zich door zijn technische kennis en een brede en innovatieve portfolio met onder meer hybride, lucht/water- en bodemgebonden warmtepompsystemen. Techneco is onder meer bekend van de Elga, een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elk cv-toestel. Het bedrijf levert verschillende types warmtepompen, waaronder hybride, gasabsorptie-, en volledig elektrische warmtepompen. Door zijn gespecialiseerd assortiment kan het bedrijf uit Delft voor vrijwel elke situatie de juiste oplossing bieden. In overleg met adviseurs en installateurs ontwerpt Techneco warmtepompsystemen op maat, zodat de klant altijd de meest rendabele oplossing krijgt. De compleet geïntegreerde warmtepompsystemen van Techneco worden in de woningbouw en de utiliteitsbouw gebruikt.

“De komende jaren zullen we het gebruik van fossiele brandstoffen geleidelijk terugdringen. Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreide productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een nieuw en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheidsconcepten van Remeha”, verklaart Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha.

“Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van zijn marktpositie en producten te versnellen. We zijn de jongste jaren bijzonder snel gegroeid. Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om voort te bouwen aan onze bouwvisie met enkel duurzame energiesystemen”, aldus Pieter van Alphen, oprichter en algemeen directeur van Techneco.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Zevende veiligheidsdag bij Vandenbussche uit Aalter

Zevende veiligheidsdag bij Vandenbussche uit Aalter

De algemene bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter organiseerde voor de zevende keer zijn jaarlijkse veiligheidsdag. 110 medewerkers bleven even weg van de meer dan dertig lopende bouwwerven om deel te nemen aan deze dag waarop kwaliteit,[…]

Limburgs familiebedrijf investeert 20 miljoen € in lokale verankering

Limburgs familiebedrijf investeert 20 miljoen € in lokale verankering

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Tweede deelatelier voor houtbewerking in Torhout

Tweede deelatelier voor houtbewerking in Torhout

Meer artikels