Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Rematech: gespecialiseerd in recyclagemachines

Rematech: gespecialiseerd in recyclagemachines

Iedere sorteerinstallatie van Rematech wordt op maat gebouwd in samenspraak met de klant en volgens de strenge kwaliteitseisen opgelegd door het team van ontwerpers. Alle machines zijn zwaar en robuust gebouwd om aan de strengste werkomstandigheden te voldoen tijdens uitzonderlijk veel diensturen. De vaste sorteerinstallaties van Rematech zijn modulair in opbouw.

De toepassingen waarvoor de installaties ingezet kunnen worden, zijn legio: het recycleren van bouw- en sloopafval en restafval; glas-, papier- en kartonrecyclage; de productie van RDF (Refuse-Derived Fuel), granulaat, compost en nog veel meer.

De productielijn en het leveringsprogramma omvatten o.a. trommelzeven, vlakdekzeven, flip-flopzeven, magneetafscheiders, non-ferro-afscheiders, chloorafscheiders, transportbanden, sorteerbanden, windzifters, was- en schrobschroeven, cyclonen, filters, shredders, '

Naast het ontwikkelen en leveren van sorteerinstallaties biedt Naessens Hydraulics i.s.m. Rematech nog andere recyclageoplossingen zoals mobiele en vaste menginstallaties voor grondverbetering en -stabilisatie. De nieuwe mobiele mengcentrale van Rematech, de Trommelscreen 12.4, combineert het mengen en zeven van alle afvalgronden. Door middel van een nevenstaande silo wordt via een volautomatische dosering kalk toegevoegd aan bv. zware leemgronden om toch steeds een stabiele, uniforme eindfractie te verkrijgen. Dankzij de mobiele mengcentrale kunnen ook moeilijke materialen zoals zware leemgronden gezeefd worden. Deze Remasilo-mengcentrale met elektromotor werkt volledig automatisch met behulp van sensoren. Dankzij de agressieve mengactie hoeft heel weinig kalk gebruikt te worden.

Voort beschikt Rematech over wasinstallaties voor het wassen van granulaten. De Remawash 3618 biedt enkele voordelen; zo kan, ongeacht de hoeveelheid zand in het opgavemateriaal, de schroef niet vastlopen dankzij de opwaartse stroming in het water. Er is een goede ontwatering van het restafval dankzij de agressieve ontwateringszeef. En door de peddels en de opgaande schroef wordt het granulaat geschrobd waardoor een zeer zuiver gewassen product wordt bekomen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over